Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Дуже важко": військовий розповів про ситуацію в Часовому Ярі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Дуже важко": військовий розповів про ситуацію в Часовому Ярі

Попри складну ситуацію на фронті та переважання російських сил, українські бійці продовжують перебувати в активній обороні та тримати захист міста Часів Яр.

15 квітня 2024, 10:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український військовий, заступник командира батальйону ударних БпАК "АХІЛЛЕС" 92-ї ОШБР Олесь Маляревич розповів, що у боях за Часів Яр немає паритету, а Росія перевершує українські сили, зокрема в артилерії та безпілотниках. За його словами ситуація в Часовому Ярі "дуже важка".

"Дуже важко": військовий розповів про ситуацію в Часовому Ярі

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Олесь Маляревич в ефірі "Еспресо" розповів, що українські військові перебувають в активній обороні та постійно отримують завдання від командування, для захисту Часового Яру.

"Ми робимо все, щоб Часів Яр не був захоплений, зараз перебуваємо в активній обороні. Щодня отримуємо бойові завдання – ураження, розвідка, дорозвідка, дистанційне мінування", — говорить Маляревич, чия бригада вже тривалий час обороняє місто.

Військовий пояснює, що армія РФ вже близько двох місяців активно штурмує Часів Яр, який знаходиться на висоті, що дозволить росіянам завдавати ударів по Слов’янську та Краматорську. 

"Розуміємо, що дуже важливо не допустити прориву ворога до Часового Яру, але ви бачите, що відбувається. Паритету точно немає, дуже важко", — наголошує Маляревич.

Військовий пояснює, що українські солдати мають бути більш професійними через меншу кількість боєприпасів. За його словами за артилерією Росія перевершує Україну у цьому напрямку у шість разів, по дронах – удвічі. Українські військові наразі мають перевагу у дронах-бомбардувальниках, однак окупанти працюють над власними розробками, щоб нівелювати перевагу України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сирський назвав Часів Яр містом, яке Росія хоче захопити до 9 травня.

Також "Коментарі" писали про заяву з Міністерства оборони, де пояснили, чому скасували демобілізацію для українських військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини