Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Міноборони пояснили, чому скасували демобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міноборони пояснили, чому скасували демобілізацію

Міністерство оборони України пояснило, чому зняли демобілізацію з законопроєкту про мобілізацію в Україні.

11 квітня 2024, 08:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Верховна Рада 11 квітня збирається проголосувати в другому читанні за законопроєкт про мобілізацію в Україні. У порівнянні з попереднім варіантом, відбулись зміни щодо демобілізації військових. У Міноборони прокоментували ситуацію.

В Міноборони пояснили, чому скасували демобілізацію

Міністерство оборони пояснило ситуацію з демобілізацією. Фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону речник Міноборони Дмитро Лазуткін пояснив, чия була ініціатива забрати положення про демобілізацію в законопроєкті про зміну правил військової служби, мобілізації та військового обліку.

"В першому читанні норма про демобілізацію була присутньою – через 36 місяців, і кожен бачив, що вона була у законопроєкті. Але були побажання від Генерального штабу, який розуміє оперативну ситуацію, який розуміє загрози і ризики, які стають перед державою", — сказав Лазуткін.

У Міністерстві оборони пояснюють, що прийняли таке рішення, адже війна з Росією продовжується.

"Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень. Ясна річ, що популістських думок дуже багато, водночас ми маємо розуміти, що ескалація, російська агресія, вона триває", — додав речник Міноборони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Центр протидії дезінформації спростував інформацію про мобілізацію жінок, яка нібито була в новому законопроєкті про мобілізацію в Україні.

Також "Коментарі" писали про капітана ЗСУ, який розповів, що в новому законопроєкті про мобілізацію присутня лазівка, яка стане додатковим інструментом для ухилянтів, щоб уникнути потрапляння в армію. Крім того, офіцер наполягає державі бути чесною щодо демобілізації військових, адже, за його словами, "брехня вбиває".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини