Головна Новини Суспільство Війна з Росією Друга спроба росіян взяти Київ: у США оцінили таку можливість
commentss НОВИНИ Всі новини

Друга спроба росіян взяти Київ: у США оцінили таку можливість

Аналітики вважають, що навіть якщо росіяни знову нападуть з території Білорусі, навряд чи їм вдасться виконати поставлені завдання

16 грудня 2022, 10:05
Поділіться публікацією:

Вкрай малоймовірно, що російським загарбникам вдасться окупувати столицю України, навіть якщо знову відбудеться вторгнення з території Білорусі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Друга спроба росіян взяти Київ: у США оцінили таку можливість

Росія не має шансів захопити Київ при наступі з Білорусі. Фото: Getty Images

Військові фахівці звертають увагу, що російські війська не будуть успішнішими у нападі на північ України взимку 2023 року, ніж у лютому 2022 року.

В Інститут вивчення війни пишуть, що російській армії не вдалося закріпити свої успіхи в Україні. У результаті росіяни втратили понад 70 тисяч квадратних кілометрів окупованої території з моменту виходу з Києва. Зараз російські війська в Бахмуті нині просуваються не більше ніж на 100-200 метрів на добу, зосередивши свої основні зусилля.

У ISW підкреслюють, що Росія не домоглася переваги в повітрі, не кажучи вже про панування і значною мірою вичерпала свій арсенал високоточної зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики Інституту вивчення війни назвали два головні інструменти, які використовує Кремль для досягнення мети в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна не отримає від Польщі системи ППО Patriot, які пропонують поляки Німеччини. Польська влада розмістить дані ЗРК на своїй території, висловлюючи при цьому розчарування позицією офіційного Берліна. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" цю ситуацію, а також загалом питання постачання Україні озброєнь для відображення російської агресії.

Раніше "Коментарі" писали – Європейський Союз та НАТО готують важливе звернення до РФ щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини