Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Довідку роблять кілька місяців": військовий поскаржився на бюрократію в армії
commentss НОВИНИ Всі новини

"Довідку роблять кілька місяців": військовий поскаржився на бюрократію в армії

В українській армії досі не подолана надокучлива бюрократична тяганина при оформленні документів

18 січня 2024, 23:09
Поділіться публікацією:

Командир спецпідрозділу "Стугна" Головного управління розвідки МОУ Дмитро Лінько поскаржився на військову бюрократію, через яку бійці на другому році служби не можуть оформити статус учасника бойових дій. Про це Лінько написав у Facebook, передає портал "Коментарі".

"Довідку роблять кілька місяців": військовий поскаржився на бюрократію в армії

Військова бюрократія залишається важливою проблемою ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"Часто хочу написати кілька слів про військову бюрократію, але стримую себе. Проте нерви не витримують. Зробили спрощену процедуру отримання УБД. При цьому змінили формат довідок. Тепер старі довідки не підходять. Різниця між цими довідками: в одній написано в рядок, в іншій — у стовпчик. Але треба переробляти. Довідку роблять (увага!) — кілька місяців. Зробили довідки. Змінився формат заяви про дозвіл на обробку персональних даних. Треба переписувати. І так по кругу", — розповів Дмитро Лінько.

За його словами, через бюрократію бійці спецпідрозділу на другому році війни так і не отримали статус УБД.

Командир "Стугни" іронічно додав, що, мабуть, десь існує спеціально навчена людина, яка працює на посаді "ускладнювач паперової бюрократії".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини