Головна Новини Суспільство Війна з Росією До чого готуються окупанти на Запорізькому напрямку, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого готуються окупанти на Запорізькому напрямку, - експерт

Російське командування посилили пожвавлення та збільшення інтенсивності боїв й атак на окремих напрямках

1 квітня 2023, 23:30 comments4061
Поділіться публікацією:

Російські окупанти активізувалися на Запорізькому напрямку в районі Гуляйполя та Оріхового. Там фіксується посилення обстрілів та перекидання додаткових військ ворога. Загарбники бачать, що українські війська підтягують підкріплення у ті місця, де йдуть активні бойові дії на Сході. Про це в ефірі 24 Каналу розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, пишуть "Коментарі".

До чого готуються окупанти на Запорізькому напрямку, - експерт

Що росіяни задумали на Запоріжжі

"Ворог намагається розтягнути лінію фронту. Відтак, коли всі ворожі атаки будуть відбиті й окупанти почнуть виснажуватися в українських сил може з'явитися простір для маневру, щоб точково покращити своє тактичне становище. Цього і бояться російські окупанти", — каже військовий експерт.

Мовиться навіть не про великий контрнаступ ЗСУ, а просто покращення та відсунення лінії фронту, а також знищення окремих позицій противника. Наприклад, розтискання "кліщів" довкола Бахмута чи Авдіївки Донецької області тощо.

"Для того, щоб розтягнути нашу лінію оборони російське командування задумало пожвавлення та збільшення інтенсивності боїв й атак на інших напрямках, зокрема на Запорізькому",– пояснив Олександр Мусієнко.

Окупанти готуються до оборони. Підкріплення російських загарбників, яке надходить на Запорізький напрямок, виконує комбіновані завдання. Одні ближче підходять до лінії фронту, а решта має інше завдання.

"Таке зростання кількості російських військ може свідчити, що вони готуються до переходу в атаку. Атака немає якоїсь глобальної мети, окрім розтягнення нашої лінії оборони. Однак певна частина їхніх військ залучена до завдань з організації оборони", – зауважив військовий експерт.

За його словами, ця частина окупаційного війська будує фортифікаційні споруди, риє окопи та розташовує бліндажі тощо. Тобто виконує комбіновані завдання.

"З одного боку це свідчить про те, що інтенсивність боїв може зрости й росіяни наважаться на наступальні дії на певних ділянках. З іншого – можна констатувати, що це розрахунок ворога на підготовку оборонних позицій на окупованих територіях через страх контрнаступу ЗСУ", — резюмує Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Україні виявилося більше охочих вступити до лав штурмових бригад "Гвардії наступу", ніж очікувалося спочатку.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про всюдиходи у ЗСУ про які раніше західні партнери мовчали.

Читайте також на сайті "Коментарі" – що допоможе ЗСУ уникнути втрат на фронті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини