Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ з’явилися всюдиходи про які раніше західні партнери мовчали
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ з’явилися всюдиходи про які раніше західні партнери мовчали

Українські Збройні Сили почали використовувати гусеничні всюдиходи Bandvagn 206S та BvS 10

1 квітня 2023, 22:22 comments15840
Поділіться публікацією:

Кадри з цими спеціалізованими машинами в Україні показали у соціальній мережі. Раніше про постачання цих машин в Україну не повідомлялося. Імовірно, перший був переданий з Італії, а другий, швидше за все, із Великої Британії чи Нідерландів, пишуть "Коментарі"з посиланням на "Мілітарний".

У ЗСУ з’явилися всюдиходи про які раніше західні партнери мовчали

До України доставили всюдиходи 206S та BvS 10

Бронетранспортер Bv 206S має гарну прохідність по важкопрохідній місцевості. Bandvagn 206S є броньованим варіантом Bv 206 та стоїть на озброєнні Швеції, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії й тепер України.

Всюдихід був розроблений для роботи в умовах Арктики, пустелі чи джунглів. Він може перевозити водія та 11 повністю екіпірованих бійців. Три з них розміщуються у передній кабіні та вісім – у задній. Автомобіль забезпечує захист від вогню стрілецької зброї та невеликих артилерійських уламків.

Цей бронетранспортер оснащений кільцевою установкою для одного 7,62 мм або 12,7 мм кулемета.

Своєю чергою дволанковий гусеничний броньований всюдихід BvS 10 відрізняється від Bv 206 чи Bv 206S. Це набагато більший і повністю амфібійний броньований автомобіль, заснований на характерній шарнірно-зчленованій системі кермового управління з подвійною кабіною, типовою для всюдиходів Hägglunds.

Основними відмінностями від старших моделей Bv206 є потужніший 5,9-літровий дизельний двигун Cummins, покращений дорожній просвіт, трансмісія та кермо. Також він має вантажопідйомність до 5 тонн та можливість додавання різних модульних підсистем, таких як додаткова броня, кріплення для зброї.

Нещодавно територіальній обороні передали шведський санітарний всюдихід Bandvagn 202.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що удари вглиб тилів противника пришвидшать перемогу України. Після примусової мобілізації, яка не дала результату, Міноборони Росії повернулося до тактики контрактної служби. Щоб запобігти посиленню російського угруповання на фронті, війна РФ проти України повинна для новопризваних солдатів закінчуватися ще на полігонах.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що в Україні стартував онлайн-курс сучасного військового вишколу.

Читайте також на сайті "Коментарі" – у США розповіли, що готові поставити Україні замість ATACMS, які просить Київ

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини