Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дивний російський "танк-черепаха" було успішно знищено українськими силами
commentss НОВИНИ Всі новини

Дивний російський "танк-черепаха" було успішно знищено українськими силами

Українські військові артилерійським вогнем знищили нову саморобну розробку російських солдатів, яку назвали "танк-черепаха".

10 квітня 2024, 10:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нещодавно в мережу потрапив дивний російський танк, який назвали "танком-черепахою". Росіяни вирішили захистити його додатковими пластинами заліза від атак безпілотників. Однак новий саморобний винахід росіян прожив недовго та був знищений українськими силами.

Дивний російський "танк-черепаха" було успішно знищено українськими силами

Танк-черепаха. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання Forbes спочатку танк зафіксували на лінії фронту в районі Красногорівки Донецької області. Однак, через кілька днів, українські сили помітили, що "танк-черепаха" знаходиться в ангарі в Донецьку. Визначити місце допомогла вчителька з Краснодара, яка приїхала нібито як "волонтер" для армії РФ та опублікувала фото з ангару з російською технікою. 

Українська армія обстріляла ангар з артилерії та знищила дивний російський танк. Forbes зазначає, що "танком-черепахою" була рання модель танків Т-72 на яку встановили саморобну бронь від безпілотників.  За їх описом, попри створений захист від безпілотників танк отримав значну кількість недоліків.

"Стійки, що підтримують дах, перешкоджали повороту вежі більш ніж на кілька градусів, а також ускладнювали б будь-які спроби маневрувати в лісистій або міській місцевості", — пише Forbes та додає, що щілини між захистом та тілом танка достатньо, щоб його уразив український дрон.

Разом з тим, "танк-черепаха" виконав свою головну місію. Він очолив колону бронетехніки, яка швидко пройшла крізь український обстріл та висадила піхоту поблизу Красногорівки, де росіяни намагаються просунутись кілька останніх місяців. Forbes підсумовує, що попри знищений "танк-черепаху" та ще сотні тисяч солдатів армії РФ, Кремль й надалі кидає велику кількість росіян на війну в Україні заради своєї стратегії захоплення українських територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни намагались заховатись під своїм танком від українських дронів.

Також "Коментарі" писали про те, що після потужного вибуху російська БМП перетворилась на пил.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини