Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дикий про арифметику війни: в Авдіївці страшна м’ясорубка, але вона вигідна Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Дикий про арифметику війни: в Авдіївці страшна м’ясорубка, але вона вигідна Україні

Ветеран війни вважає, що Україна має перевагу на війні, адже в "абсолютно страшній м'ясорубці" війни, ЗСУ "перемелює" резерви російської армії.

5 лютого 2024, 11:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий заявив, що попри нелегку ситуацію в Авдіївці, вона вигідна для України через арифметику війни. За словами ветерана АТО росіяни мають значні втрати на цьому напрямку, які складають 1 до 12.

Дикий про арифметику війни: в Авдіївці страшна м’ясорубка, але вона вигідна Україні

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Євген Дикий в інтерв’ю "24 каналу" заявив про те, що завдяки вдалим діям ЗСУ та постійним спробам російських сил здійснити наступ на Авдіївку, Україна "перемелює" резерви російської армії.

"З погляду страшної арифметики війни – нам нині вигідно, що росіяни так уперто беруть Авдіївку. Співвідношення втрат в Авдіївці зараз 1 до 12. За кожного нашого загиблого захисника вмирає 12 росіян", — вважає Дикий та додає, що "це абсолютно страшна м'ясорубка, яка перемелює їхні резерви, і чим довше вона працювала б, тим нам краще".

Ветеран АТО наголосив, що на ситуацію в Авдіївці може вплинути снарядний голод. За словами Євгена Дикого, якби Україна мала достатню кількість снарядів, то могла б тримати Авдіївку тривалий час. Екскомандир "Айдар" додав, що вже через брак артилерійських боєприпасів росіяни наблизились до критично важливої траси.

"Окупанти вже досить близько до неї просунулись і повзуть далі. Якщо вони вийдуть до траси, то її переріжуть. У такому випадку ніхто не лишатиме там гарнізон, ніхто не робитиме другий Маріуполь. Тоді доведеться відходити", — пояснив Дикий.

Дикий зазначив, що Росії захоплення Авдіївки не дасть переваг, адже місто знаходиться всередині глибоко окупованих територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дикий дав прогноз, коли почнеться масова мобілізація в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Росія зібрала величезну армаду танків та війська для нового наступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини