Головна Новини Суспільство Війна з Росією Деякі публічні заяви суттєво завадили просуванню ЗСУ: яка зараз ситуація на півдні України
commentss НОВИНИ Всі новини

Деякі публічні заяви суттєво завадили просуванню ЗСУ: яка зараз ситуація на півдні України

ЗСУ потроху відтісняють окупантів

27 червня 2022, 16:13
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Керівник прес-центру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла про просування українських військ на півдні України. Про це вона повідомила на брифінгу у медіацентрі "Україна".

Деякі публічні заяви суттєво завадили просуванню ЗСУ: яка зараз ситуація на півдні України

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"Ми продовжуємо ведення бойових дій. Противник ущільнює свої відступні рубежі. Вже облаштовує не лише другий третій, а й запасні рубежі, бо ми його потроху відтісняємо. Проте вони періодично намагаються відновити своє положення і проводити невеликі вилазки, невеликі атаки для того, щоб посунути нас із уже звільнених територій.", — Гуменюк.

Повідомляється, що не маючи успіхів у просуванні по суші, ворог завдає авіаційних ударів та ракетних ударів у глибокий тил.

Гуменюк зазначила, що деякі публічні заяви суттєво завадили тому, як відбувалося просування ЗСУ у Херсонській області.

"Занадто радісні та передчасні повідомлення — вони недоречні в той час, коли йде військова операція. Я нагадаю, що операція проходить на відкритій місцевості. Степова місцевість — дуже важка для ведення відкритих боїв", — додала вона.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що ЗСУ розпочали на Зміїному операцію: острів має бути деокуповано. Наразі відомо про знищення чергового зенітно-ракетного комплексу "Панцир-С1".

Читайте також про те, що вивезення українського зерна – Туреччина говорить про прогрес: чи це так – коли Україна розмінує свої порти. Пропозиція Москви щодо розблокування українських портів та відновлення експорту зерна неприйнятна для України. Київ вимагає гарантій безпеки, а Туреччина намагається відігравати роль "доброго поліцейського".

Сайт "Коментарі" інформував про те, що   Зеленський озвучив лідерам G7 план – коли має закінчитись війна. Президент України сподівається, що війна в Україні завершиться до зими.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що саміт "Великої сімки" : чи варто чекати сенсацій – які рішення можуть бути щодо України. Провідні країни світу скоординують Захід, як далі протистояти новим викликам та підтримати Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини