Головна Новини Суспільство Війна з Росією Демобілізація строковиків в Україні: у Раді відповіли, коли їх можуть знову мобілізувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Демобілізація строковиків в Україні: у Раді відповіли, коли їх можуть знову мобілізувати

Важливе питання прокоментував нардеп Олександр Федієнко.

9 березня 2024, 14:40
Поділіться публікацією:

В Україні строковики, яких звільнили у запас, отримають відстрочку від мобілізації строком на 12 місяців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив нардеп Олександр Федієнко.

Демобілізація строковиків в Україні: у Раді відповіли, коли їх можуть знову мобілізувати

Демобілізація строковиків в Україні. Фото: з відкритих джерел

Парламентарій зазначив, що під час війни та воєнного стану дані про кількість строковиків, яких відпустять у запас, зі зрозумілих причин ніхто не має наміру розголошувати.

"Наскільки я чув, це практично всі строковики, які виявили бажання звільнитися. Тому що є строковики, які все ж таки виявили бажання підписати контракт і залишитися", — висловився депутат.

Федієнко додав, що ті строковики, які звільнилися, вже після відповідного терміну, визначеного у законі (один рік), можуть бути або мобілізовані, або підписати контракт, щоб приєднатися до Збройних Сил оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" – військовий розповів, чи потрібна тотальна мобілізація в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вже більше місяця тому, 7 лютого, Верховна Рада ухвалила у першому читанні оновлений урядовий варіант законопроєкту про посилення мобілізації. З того часу не припиняються дебати щодо його доопрацювання. Омбудсмен Дмитро Лубинець розкритикував законопроєкт щодо надання додаткових повноважень Територіальним центрам комплектування (ТЦК, колишні військкомати). У документ внесли понад 4 тисячі поправок (причому основна частина – представниками фракції "Слуга народу"), розглядати які профільний комітет (з питань нацбезпеки, оборони та розвідки) може закінчити у період з 10 до 29 березня. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" своїми думками щодо того, що відбувається у нас із багатостраждальним мобілізаційним законопроєктом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини