Головна Новини Суспільство Війна з Росією Де в окупантів дедалі більше проблем – відмовляються воювати та здаються у полон
commentss НОВИНИ Всі новини

Де в окупантів дедалі більше проблем – відмовляються воювати та здаються у полон

Проблеми з ротацією та забезпеченням російських сил призводять до небажання російських солдатів боротися, вважають аналітики ISW

19 липня 2023, 08:35
Поділіться публікацією:

Проблеми, про які говорив звільнений командувач 58-ї загальновійськової армії (САА) генерал-майор Іван Попов, нікуди не поділися і дедалі відчутніше даються взнаки. Насамперед йдеться про те, що на Запорізькому напрямку російські війська серйозно виснажені і потребують ротації. Крім того, проблеми із забезпеченням російських військ на цій ділянці фронту тільки-но збільшилися. Через таку ситуацію бойовий дух росіян на критично низькому рівні, багато хто здається в полон. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Де в окупантів дедалі більше проблем – відмовляються воювати та здаються у полон

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що звільнення колишнього командувача 58-ї загальновійськової армії (САА) генерал-майора Івана Попова та згадані ним проблеми продовжують впливати на російські військові операції на півдні України та на обговорення цих операцій.

Деякі російські воєнкори повідомляють про одночасну здачу в полон українським силам кількох російських штурмових груп чисельністю до взводу на Запорізькому напрямку.

"Постійні проблеми з логістикою та операціями Росії на півдні України, можливо, сприяли нездатності або небажанню цих сил боротися і повідомленням про подальшу капітуляцію", — підкреслюють в ISW.

Варто уточнити, що минулого тижня стало відомо про звільнення з посади командувача 58-ї армії генерал-майора Івана Попова. Це сталося після його доповіді начальнику російського Генштабу Валерію Герасимову, в якому, як стверджує Попов, він доповів начальству про складну ситуацію у Запорізькій області, у боях за яку бере участь армія.

Зазначимо, також британська розвідка у своєму звіті вказала увагу на ще одну проблему окупантів на південному напрямку. Російські окупанти, ймовірно, хочуть зберегти артилерійські снаряди на південному фронті, і тому намагаються їх максимально економити.

Читайте також на порталі "Коментарі" – союзники не вірять у швидке досягнення Україною авіаційного паритету з РФ: заява Марка Міллі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини