Головна Новини Суспільство Війна з Росією Де у росіян серйозні проблеми з наступом: подробиці від британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Де у росіян серйозні проблеми з наступом: подробиці від британської розвідки

Росіяни на найвищому рівні намагаються вирішити - чи варто повторно штурмувати вугледарський напрямок

8 березня 2023, 10:00 comments1494
Поділіться публікацією:

За три місяці активних наступальних дій у районі Вугледару Донецької області російської армії так і не вдалося досягти успіхів. Тепер російське військове командування опинилося перед непростою дилемою – чи вирішуватись на ще одну попутку штурму. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляється в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Де у росіян серйозні проблеми з наступом: подробиці від британської розвідки

Сергій Шойгу. Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці зазначають, що 4 березня військове відомство Росії опублікувало відео рідкісного приїзду в Україну міністра Сергія Шойгу.

Є реальна можливість, що частково це було відповіддю на недавні кадри, на яких власник групи "Вагнера" Євген Пригожин відвідує своїх бійців на передовій. з Пригожиним", — йдеться у повідомленні.

Єдиним російським польовим командиром, показаним на відео, був генерал-полковник Рустам Мурадов. Примітно, що Мурадов відповідає за Вугледарський сектор Донецької області, де за останні три місяці кілька штурмів не мали успіху.

За даними британської розвідки, донедавна російське командування розглядало прорив у районі Вугледар як ключовий спосіб досягнення важливого в оперативному відношенні прориву позицій України.

"Російські планувальники, ймовірно, зіткнуться з дилемою: зробити ще одну спробу штурму Вугледара або підтримати запеклі бої на північ від Бахмута і Кремінної", — вважають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вбити за "Слава Україні!": про що говорить черговий військовий злочин росіян — чи є шанс, що колись росіяни одумаються за свої злочини.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи росіяни зможуть прорватися вглиб України, у разі захоплення Бахмута: відповідь аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини