Головна Новини Суспільство Війна з Росією ДБР викрила ще одного воєнкома: допомагав кримінальному угрупованню
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР викрила ще одного воєнкома: допомагав кримінальному угрупованню

Після оприлюднення ЗМІ данних про протиправне збагачення одеського воєнкома, за дорученням Зеленського, силовики почали масштабні перевірки ТЦК

4 серпня 2023, 17:56
Поділіться публікацією:

Запорізький воєнком нараховував "бойові" премії своєму оточенню та сприяв членам кримінального угруповування — працевлаштовував їх, видава їм довідки, які дозволяли не являтися на судові засідання, а також допоміг виїзду за кордон їх керівнику. Про це, як повідомляють "Коментарі", інформує Державне бюро розслідувань.

ДБР викрила ще одного воєнкома: допомагав  кримінальному угрупованню

Затримання воєнкома

Наразі затриманий колишній запорізькій воєнком наразі очолює Донецький обласний ТЦК та СП, повідомляє ДБР. А з липня по грудень 2022 року, коли він працював в Запоріжжі, чоловік без законних підстав направив наближених підлеглих до бойової бригади ЗСУ нібито для виконання бойових завдань. Насправді, ж ці працівники військкомату перебували у зоні бойових дій за вільним графіком, "як у відпустці". Слідство встановило, що вони не були призначені на посади у бойовому підрозділі та не брали участі у боях. Тим не менше, воєнком оформив їм всі необхідні довідки і вони отримали бойові виплати — загалом майже мільйон гривен.

Окрім цього, один з "бойових" підлеглих надав довідки на отримання ще 700 тисяч гривень, нібито через втрату працездатності.

- Також керівник військкомата влаштовував на роботу у ТЦК та СП представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитися від судового розгляду кримінальних справ по особливо тяжким злочинам, — стверджують у ДБР. — Також він допоміг одному з "кримінальних авторитетів" знятися з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон.

Воєнкому загрожує до 12 років позблавлення волі.

Тим часом, Захід вважає, що Путін точно продовжуватиме війну до 2024 року

У ГУР розповіли, за рахунок чого РФ все ще вистачає грошей на продовження війни.

А президент Нігеру закликав світ не допустити проникнення ПВК "Вагнер" до його країни. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини