Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР розповіли, за рахунок чого РФ все ще вистачає грошей на продовження війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР розповіли, за рахунок чого РФ все ще вистачає грошей на продовження війни

Запаси дозволяють Росії фінансувати війну проти України

4 серпня 2023, 17:25 comments4252
Поділіться публікацією:

У Росії справді проблеми з надходженнями до бюджету, але Кремлю вдається покривати падіння бюджетних доходів із резервних фондів. У Москві добре підготувалися перед повномасштабним вторгненням, добре наповнювали резервні фонди валютою та золотом. Якщо підсумовувати все, загальний обсяг фондів оцінюється у понад 150 мільярдів доларів. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Укрінформу" зробив представник української розвідки Андрій Юсов.

У ГУР розповіли, за рахунок чого РФ все ще вистачає грошей на продовження війни

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Власне, саме із цих запасів Росія фінансує війну: утримує армію, виготовляє та закуповує зброю", — зазначив Юсов.

За даними української розвідки, ресурси РФ не безмежні, а війна – це дуже дорого. У зв'язку з цим процес системної кризи в РФ є незворотним і є лише питанням часу.

Зазначається, що крім резервів Росія отримує доходи від експорту нафти. На початку року РФ експортувала 8,3 млн барелів нафти на добу – найвищий рівень із квітня 2020-го, згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). Найбільшими покупцями виявились: Китай (43% російського експорту сирої нафти); Індія (36%); ЄС (8%); Туреччина (3%).

Однак після встановлення верхньої межі цін для закупівель російської нафти доходи від цієї галузі за 4 місяці цього року скоротилися на 52% порівняно з січнем — квітнем 2022 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін підписав закон, який збільшує штрафи до 30 тисяч рублів за неявку у військкомат без поважної причини, а також штрафи, що вводять до 400 тис. рублів, за неподання юрособам списків для взяття громадян на військовий облік. Цей закон, як і низка інших, які дають можливість державі закликати якнайбільше людей на війну, у липні прийняла маріонеткова Держдума. За словами правозахисника з РФ, члена правління Міжнародного товариства "Меморіал" Сергія Кривенка, є багато інших свідчень про те, що Кремль серйозно готується до затяжної війни. Як на це слід реагувати Україні та союзникам? Чи є ймовірність, що росіяни почнуть масові антивоєнні виступи, чи еліти зметуть Путіна, що з'їхав з глузду? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини