Головна Новини Суспільство Війна з Росією Данія прийняла кардинально інше рішення ніж Бельгія щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Данія прийняла кардинально інше рішення ніж Бельгія щодо України

Попри заборону Бельгії бити її літаками F-16 по Росії, Україна отримала дозвіл на такі атаки від Данії.

30 травня 2024, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо під час оголошення про майбутню передачу Україні винищувачів F-16 заявив, що вони можуть бути використані лише на українській території, без ударів по Росії. Проте, інша країна, яка також має поставити західні бойові літаки Україні – Данія, має інше рішення.

Данія прийняла кардинально інше рішення ніж Бельгія щодо України

Очільник МЗС Данії Ларс Люкке Расмуссен. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання "Європейська правда", міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен під час розмови з журналістами у Брюсселі заявив про дозвіл для України бити по військових об’єктах на території Росії.

"Коротка відповідь – так", – сказав Расмуссен.

Ларс Люкке Расмуссен наголосив, що Данія давно зайняла позицію, що Україна для самооборони від Росії може атакувати територію РФ.

"Це не нова позиція, вона є частиною передачі. Коли ми обговорювали це з нашим комітетом у закордонних справах в данському парламенті, ми з самого початку чітко дали зрозуміти, що це частина самооборони, щоб було можливо також атакувати військові об'єкти на території агресора", — додав данський міністр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про країни, які забороняють Україні використовувати західну зброю для ударів по території Росії. Попри різноманітні двозначні заяви, США, Німеччина, Італія та Бельгія остаточно не дали дозвіл для України.

Також "Коментарі" писали, що в Кремлі відреагували на рішення деяких союзників України скасувати заборону для атак по території Росії. Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія вживе заходів, а також буде продовжувати вести війну в Україні. Крім того, у Москві назвали заяви лідерів Заходу "безвідповідальними".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини