Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бельгія передасть F-16 для України, але назвала важливе обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Бельгія передасть F-16 для України, але назвала важливе обмеження

Після оголошення, що Бельгія надасть Україні винищувачі F-16 стало відомо про обмеження, які підписали дві країни щодо їх використання на війні.

28 травня 2024, 14:14
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Премʼєр-міністр Бельгії Александр де Кроо оголосив, що Повітряні сили мають 45 винищувачів F-16, з яких Україна отримає 30 у найближчі роки. Проте де Кроо вказав на важливе обмеження для винищувачів F-16, які чітко прописані в угоді з Україною.

Бельгія передасть F-16 для України, але назвала важливе обмеження

Винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Бельгії, де зустрівся з прем'єр-міністром Александром де Кроо та відвідав авіабазу, де навчаються українські пілоти на винищувачах F-16.

Александр де Кроо під час спільної конференції з Зеленським заявив, що попри оголошену передачу винищувачів F-16, Україна може використовувати їх лише на своїй території.

"Усе, що входить у нашу угоду чітко там прописано, українські Збройні сили можуть їх використовувати на українській території", — сказав де Кроо.

За словами премʼєр-міністра Бельгії, його країна буде намагатись зробити усе можливе, щоб Україна якомога швидше отримала західні бойові літаки.

"Це дуже важливий сигнал, щоб чітко заявити – Україна буде мати повноцінну повітряну можливість з цих винищувачів цього року і в наступні роки. Наша мета – не лише надати такі спроможності, як літаки, але також навчання та обслуговування", — наголосив Александр де Кроо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський звернувся до українських союзників з важливим закликом. Президент України наголосив на необхідності західних партнерів надати дозвіл на використання їх зброї для ударів по Росії.

Також "Коментарі" писали про президента Латвії Едгарса Рінкевичса, який закликав союзників змінити позиції щодо підтримки України у війні проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 травня 2024, 13:35

Молодці! Ці обмеження є запорукою не втягування у війну. Якби у Гітлера були такі обмеження не було б Другої світової.


Новини