Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Латвії закликав союзників змінити політику щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Латвії закликав союзників змінити політику щодо України

Латвійський лідер Едгарс Рінкевичс підтримує рішення дозволити Україні удари по Росії західною зброєю.

28 травня 2024, 08:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс звернувся до партнерів з закликом зняти обмеження для України щодо ударів по Росії. За його словами Україна повинна мати можливість бити західною зброєю по військових цілях на території Росії.

Президент Латвії закликав союзників змінити політику щодо України

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс. Фото з відкритих джерел

В інтерв’ю CNN Едгарс Рінкевичс заявив, що обмеження, які має Україна, призводять до критичної ситуації на фронті, зокрема до останніх подій на Харківщині, де росіяни йдуть в активний наступ.

"Те, що ми бачимо, – наслідок нашої неспроможності надати Україні зброю та накладання обмежень на те, як Україна може її застосовувати – для ударів по території Росії. Ми говоримо не про цивільних, а про легітимні військові цілі", — сказав Рінкевичс.

За словами президента Латвії, немає "раціональних причин", чому Україні заборонено використовувати західну зброю проти Росії на її території. Рінкевичс наголосив, що кремлівські заяви про ескалацію, зокрема можливість завдати ядерного удару, це "російський шантаж з дуже гарним розрахунком".

"Оцінки, що Росія у відповідь може розпочати якусь ескалацію, ґрунтуються на не дуже чітких оцінках реальної ситуації. Чому? Тому що Росія вже розпочала ескалацію", — сказав Рінкевичс додавши, що Латвія не забороняє Україні використовувати свою зброю для ударів по РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії відреагували на заяви генсека НАТО Єнса Столтенберга дозволити Україні використовувати західну зброю для ударів по РФ.

Також "Коментарі" писали про повідомлення з США, де вказали, що Україна перетнула червоні лінії Росії атакувавши стратегічний об'єкт ядерного попередження.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини