Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ціль Кремля – окупувати всю Донецьку область: з'явилися нові терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціль Кремля – окупувати всю Донецьку область: з'явилися нові терміни

Російські окупанти встановили нову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області – 31 грудня

14 жовтня 2023, 13:22
Поділіться публікацією:

Російське військове командування встановило нову дату повної окупації на Донеччині. Окупанти вважають, що їм під силу вийти на адміністративні кордони до 31 грудня 2023 року. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі Українського радіо зробив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Ціль Кремля – окупувати всю Донецьку область: з'явилися нові терміни

Бої на Донеччині. Фото: з відкритих джерел

"Вони (росіяни – ред.) поставили чергову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області. Тепер це 31 грудня. Тобто до кінця року їм поставлено завдання вийти на адмінкордон Донецької області", — поінформував Барбаш.

За його словами, окупанти розуміють, що у разі окупації Авдіївки їм буде простіше дійти Покровська та інших населених пунктів. Тому для них важливо "взяти висоти" міста.

Водночас Авдіївку, як наголосив Барбаш, російські війська "просто стирають".

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський наступ на Авдіївку зазнав повного провалу, незважаючи на спроби росіян заявляти про свої успіхи. Про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло — росіяни різко активізували бойові дії на сході України. Особливо спекотно в районі Авдіївки. У свою чергу, ЗСУ зруйнували міст між Горлівкою та Ясинуватою, ламаючи логістику окупантів. Керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов вважає, що Росія має ресурси для ведення війни до 2026 року. Що можна сказати про ситуацію на російсько-українському фронті та навколо нього на даний момент? Як і чому все може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини