Головна Новини Суспільство Війна з Росією Цих бійців тут точно не чекали: кого РФ кинула на взяття Вовчанська
commentss НОВИНИ Всі новини

Цих бійців тут точно не чекали: кого РФ кинула на взяття Вовчанська

Африканський корпус із колишніх вагнерівців з'явився на Харківщині

24 травня 2024, 15:24 comments5819
Поділіться публікацією:

Минулого тижня російське командування задіяло підрозділи африканського корпусу разом із регулярними російськими силами та підрозділами "Шторм-Z" під час їхнього наступу на Вовчанськ на півночі Харківської області. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Цих бійців тут точно не чекали: кого РФ кинула на взяття Вовчанська

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британська розвідка зазначає, що африканський корпус міноборони Росії, створений у грудні 2023 року, складається з більш ніж 2000 регулярних солдатів і офіцерів, а також досвідчених найманців, багато з яких раніше служили у групуванні "Вагнера".                                          

За даними британської розвідки, загони африканського корпусу, швидше за все, раніше були розгорнуті в Сирії, Лівії, Буркіна-Фасо та Нігері.

"Російське міністерство оборони майже напевно перекинуло підрозділи африканського корпусу до українського кордону в квітні 2024 року в рамках підготовки до цього наступу. Цілком імовірно, що Росія посилює свою війну проти України за рахунок ресурсів, які раніше прямували до Африки", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — бої у центрі Вовчанська: до бою вступила еліта українського десанту зі зброєю США.                           

Також видання "Коментарі" повідомляло – наступ росіян на півночі Харківської області зайшов у безвихідь і практично не набуває розвитку. Через 11 днів з початку окупантам не вдається захоплювати нові території. Такі новини повідомив військовий аналітик німецького таблоїду "Bild" Юліан Рьопке.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Валентина

26 травня 2024, 12:02

Брат, войну, вы упоротые, ведёте именно против простых-мирных украинцев,а у нас фашистов-нацистов НЕТ в отличии от рашистского болота,в котором ты живёшь.Четырёх месячные дети,двух месячные и возраста года,которых твоя шобла убивала в Одессе,это по твоему укронацисты?Составлять список разрушеных НЕ ВОЕННЫХ объектов,не хватит места.Ласло правильно сказал,содержимое испражнений носильщика портфеля Собчака плотно у вас сидит в ваших кастрюлях.Горите в Аду,твари.

Ласло

26 травня 2024, 09:49

Брат...Да уж лучше быть сиротой....Какой ты к члену лошадиному брат?Твоих собратьев в наших полях доедает дикий зверь и червь.Судя по смыслу твоего комментария,начинаю понимать причину ,по которой ваш скудоумный вождь испражняется в чемодан....Посредством СМИ, эти фекалии равномерно оседают в мозгах жителей с IQ инфузории.Страна у вас огромная и полная земных щедрот и красот.Жаль,идиотам досталась...

Пересічний українець

25 травня 2024, 22:30

Брат, а ким ведеться, орк? Рашистсько-фашистськими найманцями-терористами путлеровського режиму які і винищують населення та руйнують цивільну інфраструктуру України. Свою брехню залиш собі подібним безмозглим оркам-рашистам. Вернись в палату упороте і обов"язково прийми ліки.

Тамбовський вовк

25 травня 2024, 20:35

Приїдь, подивись на власні очі, як раша знищує цивільне населення без жалю та болю. Гітлер відпочиває. На фоні москальських звірств, німці в 2 Світову виглядають делетантами....... А бачимо ваше просування вже з 22 року, 2 армія світу, афігєть, пів ляма бидла свого положили за два з половиною роки......

Брат

25 травня 2024, 15:26

Главное-война ведеться не против украинцев,а против фашистского режима,в отличии от укровермахта,который,как сказал буданов,будет убивать русских людей по всему миру,а это очень разные вещи.И по поводу не просування,этого пока вполне достаточно для 11дней,далее последует...


Новини