Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чотири області, яким найбільше загрожує атака російськими ракетами "Іскандер"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири області, яким найбільше загрожує атака російськими ракетами "Іскандер"

Військовий експерт назвав чотири області України, які можуть опинитись під ударами російських ракет "Іскандер".

12 листопада 2023, 11:55 comments2279
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія накопичує ракети для чергового масового удару по Україні. Основний тип ракет, який застосовує Росія для ударів по Україні — це балістичні ракети "Іскандер". За словами військового експерта Михайла Жирохова існує загроза ударів цими ракетами для чотирьох українських областей.

Чотири області, яким найбільше загрожує атака російськими ракетами "Іскандер"

Масовий запуск ракет. Фото з відкритих джерел

За даними української розвідки Росія накопичила близько 870 ракет для ударів по Україні. Михайло Жирохов вважає, що це відносно невелика кількість ракет, якщо порівнювати з минулим роком, коли Росія атакувала Україну 100-120 ракетами за один раз. Тому у Росії є фактично можливість провести 8 масштабних ракетних ударів по Україні.

Разом з тим, Жирохов наголосив, що у Росії змінився асортимент ракет, тепер більшість з них становлять "Іскандери".

"Вони не можуть дотягнутися до західних чи центральних регіонів. Тому ці ракети несуть загрозу передусім для прифронтових областей — Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської", — зазначив військовий експерт.

Ракети "Іскандер" почали розроблюватись у 1990-роках, однак вони потрапили на озброєння Росії у 2006 році. Маса ракети близько 4 тонн, а бойової частини — 480 кг. Різні модифікації ракети можуть влучати на відстані 500 км, а точність складає близько 5-7 метрів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр енергетики Герман Галущенко розповів, коли Росія проведе масову ракетну атаку по Україні. За його словами Росія чекає зміни погодних умов, щоб ударити ракетами по енергетичних об’єктах критичної інфраструктури України.

Також "Коментарі" писали, що командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський розповів про тривожну ситуацію на одному з напрямків фронту. Цю інформацію також підтверджує речник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, який вказав на активізацію нових сил РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини