Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чорноморський флот РФ боїться залишати акваторію Криму: у ЗСУ назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чорноморський флот РФ боїться залишати акваторію Криму: у ЗСУ назвали причину

Наталія Гуменюк наголосила, що Чорноморський флот РФ боїться залишати акваторію Криму через українські дрони

4 жовтня 2023, 15:25 comments3803
Поділіться публікацією:

Російські окупанти через побоювання атак на кораблі Чорноморського флоту з боку української армії почали все рідше залишати акваторію тимчасово окупованого Криму. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на заяву спікера Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Чорноморський флот РФ боїться залишати акваторію Криму: у ЗСУ назвали причину

Чорноморський флот РФ. Фото: (Getty Images)

Спікер зазначила, що стан російського флоту в Криму погіршується день у день.

Так, кораблі окупантів дедалі рідше залишають територіальні води тимчасово окупованого Криму, оскільки побоюються українських ударів із застосування надводних дронів.

За словами Наталії Гуменюк, російський Чорноморський флот уже не заходить далі за мис Тарханкут.

Водночас, Гуменюк вказала на спробу противника компенсувати небоєздатність своїх кораблів авіацією. Так, окупанти практично щодня здійснюють атаки на острів Зміїний, що для інтервентів уже "стало традицією".

Гуменюк наголосила при цьому, що лінію фронту "у морському сенсі" вже тривалий час відкинуто до 200 кілометрів від вільного узбережжя України.

Читайте на порталі "Коментарі" — Україна значно активізувала удари по Криму. Останнім часом прилітало до Верхньосадового під Севастополем, де розташований запасний командний пункт Чорноморського флоту РФ. Завдано потужного удару по аеродрому "Саки". У п'ятницю, 22 вересня, удару було завдано безпосередньо по штабу Чорноморського флоту окупантів у Севастополі. Про що свідчить таке посилення атак на кримському напрямку? До чого це може спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кирило Буданов розповів, чим відповість Путін на наступні удари по Кримському мосту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини