Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Захід не реагує на російські дрони: якої продуманної тактики дотримуються країни НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Захід не реагує на російські дрони: якої продуманної тактики дотримуються країни НАТО

Захід уникає російських провокацій з безпілотниками, щоб не створити ситуацію, за якої Україна почне отримувати менше військово допомоги.

16 вересня 2024, 00:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російські дрони у вересні кілька разів порушили повітряний простір країн НАТО. Однак українські партнери відреагували на це словами, що напад ймовірно не був навмисний з боку Росії. Військовий аналітик з Королівського оборонного коледжу Данії Андерс Нільсен пояснює, що криється за такими діями країн НАТО.

Чому Захід не реагує на російські дрони: якої продуманної тактики дотримуються країни НАТО

Російські безпілотники. Фото з відкритих джерел

Після того, як уламки російських дронів були знайдені в Румунії, а також фіксувались повідомлення про подібні інциденти в Латвії та Польщі, можна було очікувати різкої реакції країн НАТО. Однак реакція Заходу була дуже спокійною. Військовий аналітик Андерс Нільсен пояснює, що це "дуже продумана стратегія з боку західних країн", яка полягає у спробі уникнення проблеми та провокації Росії.

"Причина цього в тому, що у всіх сенсах провокація і гібридні атаки російського боку насправді в тому, щоб створити ефект в інформаційному просторі. Росія хоче, щоб західні країни зробили з цього велику проблему, привернули багато уваги та створити великий ефект в інформаційному просторі", — розповідає Нільсен.

Військовий аналітик вказує, що Україна намагається перенести війну на територію Росії. Таким чином Україна хоче змусити російське населення відчути наслідки війни на особистому рівні, що змусить росіян використовувати військові ресурси для захисту власної країни, замість того, щоб воювати в Україні. За словами Андерса Нільсена, саме це хоче зробити Росія з країнами Заходу. 

"Вони хочуть, щоб ми відчули, що війна повертається до нас додому, і що нам потрібна почати витрачати наші військові ресурси на захист власних країн, а не надсилати військову допомогу Україні. Метою не є гібридна атака сама по собі, а ефект, який вона має створити в інформаційному просторі, де вона може сформувати наратив у західних ЗМІ та серед західного населення про військову допомогу Україні", — говорить Нільсен.

За його словами, коли західні країни не реагують на російські провокації — вони розуміють, що це те, що хоче Росія. І вони відмовляються дати росіянам те, що вони хочуть. 

"Я вважаю, що ця стратегія простого ігнорування гібридних атак була досить успішною. Ми не бачимо великої зміни у постачанні ресурсів до України, на охорону кордонів всередині країн НАТО. Росія не змогла вбити цей клин між західними країнами та Україною", — вважає аналітик.

Однак військовий експерт зазначає, якщо росіяни продовжуватимуть розширювати межі та надсилатимуть більше безпілотників до країн Заходу, то зрештою країнам НАТО важко буде прикидатись, що це все випадковість чи помилка. Але, за словами Нільсена, на цей момент, ця стратегія Заходу має великий сенс, адже вона позбавляє росіян ефекту, який вони хочуть отримати від атак. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Румунії пояснили, чому не збивають російські безпілотники — це заборонено законом.

Також "Коментарі" писали про те, як в Україні відреагували на вторгнення російських дронів в повітряний простір країн НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини