Головна Новини Суспільство Війна з Росією Румунія не може збивати російські безпілотники на своїй території: це заборонено законом країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Румунія не може збивати російські безпілотники на своїй території: це заборонено законом країни

Румунський закон забороняє збивати російські безпілотники на території країни в мирний час.

9 вересня 2024, 13:42
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Черговий російський безпілотник залетів на територію країни НАТО. Кожна країна може самостійно вирішувати, чи збивати їй дрони РФ, однак у Румунії, де кілька разів виявляли уламки російських безпілотників, заборонено збивати повітряні цілі в мирний час.

Румунія не може збивати російські безпілотники на своїй території: це заборонено законом країни

У Румунії законом заборонено збивати дрони. Фото з відкритих джерел

Голова Всеукраїнської Громадської Організації "Україна в НАТО" Юрій Романюк розповів, чому Румунія не збиває російські дрони на своїй території.

"Румунія, взагалі нонсенс, у них законодавчо, їхнім внутрішнім законом заборонено збивати повітряні цілі на території Румунії", — сказав  Романюк.

За його словами, лідерка опозиції Румунії Елена Ласконі зверталась до міністра оборони, "чому він набрав в рот води і мовчить, чи йому президент не забороняє щось говорити" президент щодо збиття російських дронів.

Після того, як російські ударні безпілотники увійшли в повітряний простір Румунії в ніч 8 вересня Елена Ласконі різко розкритикувала прем’єр-міністра та президента.

"Абсолютно обурливо дізнаватися більше від українців, ніж від румунської влади", — сказала Ласконі.

Це не перший випадок, коли дрони РФ потрапляють на територію Румунії, а причиною, чому румунські військові їх не збивають виявилось законодавство країни. На початку цього року начальник штабу оборони генерал Георгіце Влад сказав, що потрібно змінити чотири закони.

"Зараз румунська армія не може вести бойові дії в мирний час. Треба оголосити надзвичайний стан, наприклад стан облоги чи війни", – сказав Влад, пояснивши, що тоді Румунія зможе збивати повітряні цілі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в МЗС України відреагували на російські дрони, які порушили повітряний простір Румунії та Латвії.

Також "Коментарі" писали про те, чому російські безпілотники почали активно залітати на територію Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини