Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС відреагували на вторгнення російських дронів у повітряний простір НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС відреагували на вторгнення російських дронів у повітряний простір НАТО

Глава МЗС України закликає до посиленої підтримки після порушення Росією повітряних просторів Румунії та Латвії

8 вересня 2024, 21:32
Поділіться публікацією:

В останні дні російські дрони неодноразово порушили повітряний простір сусідніх країн Румунії та Латвії, що змусило главу МЗС України, Андрія Сибігу, закликати міжнародну спільноту до негайної реакції. Дипломат заявив у соцмережі Х про необхідність "максимальної підтримки України зараз, щоб покласти край агресії РФ та захистити мир у Європі".                                           

У МЗС відреагували на вторгнення російських дронів у повітряний простір НАТО

Андрій Сибіга: Сигнал для активних дій після агресії Росії у Румунії та Латвії

Порушення повітряного простору вказує на новий рівень загрози з боку Росії, яка, за словами Сибіги, виходить далеко за рамки України. Він наголосив, що відповіддю на це має стати не лише словесна підтримка, але й конкретні дії союзників.                                        

Сибіга наголосив на потребі використання систем ППО союзників для захисту українського неба, збиття російських ракет і дронів, а також необхідності швидшої та сильнішої військової підтримки.                                        

"Для цього Україна потребує конкретних дій союзників. Сміливе колективне рішення використовувати ППО партнерів для збиття російських ракет і дронів над Україною. Сильніша і швидша військова допомога українським воїнам. Зняття обмежень на використання зброї Україною. Дійте зараз", — заявив глава зовнішньополітичного відомства.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Україна активно працює над створенням нових типів дронів, щоб протистояти повітряним атакам Росії. Зокрема йдеться про боротьбу з дронами "Шахед", які застосовує противник. Про це пише видання Bild.                                            



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини