Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому від повістки, виданій в іншій області, можна сміливо відмовитися: відповідь адвоката
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому від повістки, виданій в іншій області, можна сміливо відмовитися: відповідь адвоката

Фахівець радить складати акт відмови, якщо йдеться про короткострокове відрядження чи поїздку

29 березня 2023, 08:12 comments3025
Поділіться публікацією:

В Україні продовжує діяти воєнний стан і, відповідно, продовжується загальнонаціональна мобілізація. Одним із способів вручення повісток є вручення їх на блокпостах. При цьому є випадок коли чоловік призовного віку може сміливо відмовлятися від цього документа. Йдеться про ті випадки, коли людина приїхала у відрядження чи у справах до іншого регіону на певний час і їй намагаються там вручити повістку. Як повідомляє видання "Коментарі", про це інтерв'ю "УП" розповів адвокат Артем Крикун-Труш.

Чому від повістки, виданій в іншій області, можна сміливо відмовитися: відповідь адвоката

Вручення повістки. Фото: із відкритих джерел

Правознавець звертає увагу, що йдеться лише про ті випадки, коли людина поїхала в інший регіон на короткий термін, вона не змінювала прописку, вона не належить до категорії тимчасово переміщених осіб. І при цьому людину намагаються викликати до місцевого військкомату.

Крикун-Труш зазначає, що в такому разі чоловік може сміливо просити скласти акт відмови, адже він не змінював місця проживання, тож представники цього ТЦК не мають до нього жодного стосунку.     

"Щойно ти поїхав в інший регіон, ти зобов'язаний протягом семи днів стати на військовий облік лише у двох випадках: змінив реєстрацію або ти є внутрішньо переміщеною особою", — висловився юрист.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи посилення мобілізації в Україні буде: у Верховній Раді роз'яснили слова голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.                                                              

Також видання "Коментарі" повідомляло – з оборони Бахмута може розпочатися контрнаступ: у командуванні ЗСУ зробили заяву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини