Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому вагнерівці полюють на автівки медиків та обстрілюють стабілізаційні пункти, - військовий медик
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому вагнерівці полюють на автівки медиків та обстрілюють стабілізаційні пункти, - військовий медик

Найманцям з ПВК "Вагнер" окремо платять за вбивства медиків. Вартість таких звірств – вимірюється у сотнях доларів

30 травня 2023, 11:55
Поділіться публікацією:

Про це розповів мусульманський священник, що захищає Україну в складі загону "Госпітальєри", Саїд Ісмагілов, пишуть "Коментарі" з посиланням на "24 канал".

Чому вагнерівці полюють на автівки медиків та обстрілюють стабілізаційні пункти, - військовий медик

Вагнерівці вбивають лікарів на фронті. Ілюстративне фото

За його словами, за кожного вбитого лікаря російським військовим доплачують від 100 доларів. Тож вони "відкривають" полювання на реанімобілі, що забирають поранених українських захисників з фронту.

"Це я вже не кажу про те, що обстріли стабілізаційних пунктів відбуваються постійно і багато медиків гине – як чоловіки, так і жінки. Так, під час моєї роботи на стабпункті у Бахмуті під час обстрілу загинуло 4 лікарі, декілька зазнали поранень", — сказав в інтерв’ю медик.

Смерть доводиться бачити часто, додав Саїд Ісмагілов. Тому, до ситуацій на полі бою слід бути готовим. Це робота не для емпатичних людей, які часто піддаються стресам, зауважив він. Сам же медик, до повномасштабної війни, 12 років працював священником – і для нього смерть "не кінець світу".

"Ти маєш ставитись до пораненого, як до своєї роботи. Якщо я буду емпатичним, то мої нерви закінчаться через декілька днів. Так, траплялось таке, що у мене вся машина була у крові. Але буває по-різному, все залежить від ділянки фронту та площі бойових дій", – додав Ісмагілов.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Вхід улікарню, лише за наявності російського паспорта: окупанти в Мелітополі вдаються до нових провокацій У тимчасово окупованому Мелітополі розпочалася нова хвиля примусової паспортизації. Українців позбавляють усіх прав на життя, цього разу взялися за медицину.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Коли українські військові повернуть окуповані росіянами землі, - експерт Якщо ЗСУ отримають обіцяні F-16, українські території можуть бути вільними уже до кінця цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини