Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вхід у лікарню, лише за наявності російського паспорта: окупанти в Мелітополі вдаються до нових провокацій
commentss НОВИНИ Всі новини

Вхід у лікарню, лише за наявності російського паспорта: окупанти в Мелітополі вдаються до нових провокацій

У тимчасово окупованому Мелітополі розпочалася нова хвиля примусової паспортизації. Українців позбавляють усіх прав на життя, цього разу взялися за медицину

30 травня 2023, 11:15
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на заяву міського голова Мелітополя Івана Федорова в ефірі телемарафону.

Вхід у лікарню, лише за наявності російського паспорта: окупанти в Мелітополі вдаються до нових провокацій

Іван Федоров. Фото з відкритих джерел

"На жаль, ми спостерігаємо, що зараз іде третя хвиля паспортизації, і вона йде досить потужна, надпримусова. З 1 червня окупант сказав, що ніхто не зможе звернутися до медзакладу, якщо у нього немає російського паспорта. Не зможе отримати безкоштовні ліки, без цього документа. Якщо якась людина має хронічні недуги і їй постійно для підтримання життя потрібні ліки, то вона не зможе їх отримати, якщо не має паспорта РФ", — зауважив Федоров.

Сьогодні, українці, що залишилися в тимчасово окупованому Мелітополі, змушені робити вибір: або виживати в умовах, поставлених ворогом, або ж фактично, наражати себе на смерть, будучи позбавленими прав.

"Також всі лікарні переводяться на систему обліку російської електронної системи, згідно якої медики мають бути з паспортами РФ та пацієнти лише з рашистськими паспортами. Гауляйтер Балицький поставив завдання – до осені всі, хто знаходиться на тимчасово окупованій території, мають бути з російськими паспортами", — підсумував міський голова Мелітополя.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Коли українські військові повернуть окуповані росіянами землі, — експерт Якщо ЗСУ отримають обіцяні F-16, українські території можуть бути вільними уже до кінця цього року.

Читайте також на сайті "Коментарі", - Зеленський просить Південну Корею зняти обмеження та надати озброєння: про що йдеться. Глава держави закликав Сеул надати Києву системи ППО. Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що Південна Корея надасть Україні оборонну військову техніку, таку як зенітні системи для відбиття атак РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини