Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому США хотіли, щоб ми влаштували "м'ясний штурм": що пішло не за планом
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому США хотіли, щоб ми влаштували "м'ясний штурм": що пішло не за планом

Контрнаступ ЗСУ може бути одним із найбільших стратегічних прорахунків США

6 грудня 2023, 09:35 comments3557
Поділіться публікацією:

Останнім часом у західній пресі багато матеріалів, де обговорюється, чому літній контрнаступ ЗСУ виявився провальним. Зокрема, видання Washington Post опублікувало статтю, в якій представило позицію американської розвідки про війну в Україні. У матеріалі йдеться про те, що розвідка США не вірила, що українським військам вдасться суттєво наблизити війну до перемоги протягом 2023 року. Чому США залишилися незадоволеними результатом українського контрнаступу? Що пішло не так? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чому США хотіли, щоб ми влаштували "м'ясний штурм": що пішло не за планом

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Адміністрація Байдена вводила в оману Україну

Військовий експерт таблоїду "Bild" Юліан Репке вважає, що США самі "вводили в оману Україну, світ і себе близько півроку, перш ніж усвідомили реальність".

На думку аналітика, український контрнаступ цього року став одним із найбільших стратегічних прорахунків адміністрації США за останні десятиліття.

"Адміністрація Байдена вводила в оману Україну, мир і себе близько півроку, перш ніж усвідомила реальність", — написав Репке у Твіттері.

ЗСУ не пішли в лобову атаку

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов в інтерв'ю "Фокусу" заявив, що Вашингтон незадоволений підсумком українського контрнаступу, тому що українське командування відкинуло пропозицію США, яка полягала в тому, що українські війська підуть на масований кривавий "м'ясний штурм".

"Якби ми пішли у лобову атаку, як цього хотіли партнери, це був би м'ясний штурм. Треба віддати належне Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, що він не погодився на м'ясорубку", — вважає Олег Жданов.

На його думку, механізована атака на чоло на укріплені російські позиції в умови дефіциту зброї і майже без підтримки авіації призвела б до величезних втрат. Саме тому український Генштаб обрав обережнішу тактику.

"Правильно на цю тему висловився генерал Бен Ходжес. Він сказав, що американська армія — зразок армії НАТО — ніколи б не почала наступальні дії без переваги в повітрі. А Washington Post намагається дати нам докори, що ми не погодилися йти на м'ясний штурм без броні, далекобійних ракет та авіації", — додає експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді ЗСУ переходять до оборони по всьому фронту: яку мету переслідує ворог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини