Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому росіяни вчепилися в Авдіївку – скільки можуть тривати активні бойові дії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому росіяни вчепилися в Авдіївку – скільки можуть тривати активні бойові дії

Окупанти стягнули до міста свої резерви

14 жовтня 2023, 08:15
Поділіться публікацією:

Російське командування вже традиційно не звертає уваги на втрати у своїй армії та продовжує атакувати поблизу Авдіївки. Як розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, росіяни атакують місто, наче таргани. Українські захисники відбивають десятки атак, але ворога це не зупиняє. Чому росіяни вчепилися в Авдіївку? Чи вони хочуть повторити другий Бахмут? Як довго ще триватимуть активні бойові дії біля Авдіївки? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Чому росіяни вчепилися в Авдіївку – скільки можуть тривати активні бойові дії

Авдіївка. Фото: із відкритих джерел

Противник намагається взяти в кільце Авдіївку

Генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко в ефірі телеканалу "FREEДОМ" висловив думку, що російські окупанти намагаються досягти ключової мети – взяти Авдіївку в кільце. Наразі росіяни хочуть показати, що вміють досягати стратегічних успіхів на фронті в Україні.

"Якщо подивитися фланги, північні та південні, відстань між ними в районі Авдіївки всього 10 кілометрів. Тому у них така спокуса військова, тактична, якщо введуть свої резерви, а вони завели цілу бригаду на Авдіївський напрямок, то якимись зусиллями можна все це зімкнути, досягти котлів, які ніяк у них не виходить зробити", – зазначив експерт.

Романенко вважає, що, якщо окупанти й надалі матимуть успіх у просуванні в районі Авдіївки, то загрози варто чекати вже також для Мар'їнки.

Все вказує на те, що наступальна операція росіян на Авдіївському напрямку триватиме тривалий час

Головний редактор видання Defense Express Олег Катков в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив думку, що не вважає, що найближчим часом ми побачимо кульмінацію наступу росіян на Авдіївському напрямку. Росіяни мають достатньо сил та ресурсів, щоб досить довго наступати на цій ділянці фронту.

"Ми завжди маємо розуміти, що будь-яка російська операція триватиме довго. Варто згадати нещодавні події у Вугледарі. Окупанти штурмували це місто місяцями. Там вони також кидали колони бронетехніки, які випалювалися українською армією. І, як ми зараз бачимо, Вугледар перебуває під контролем України", — прокоментував Катков.

За його словами, противник досі має перевагу у кількості бронетехніки, артилерії і не зважає на втрати. Тому незабаром погасити це "вогнище" поблизу Авдіївки не вдасться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого прагне РФ новим загостренням на фронті — які перспективи в України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини