Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому РФ більше не здатна активно наступати на кількох напрямках: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому РФ більше не здатна активно наступати на кількох напрямках: відповідь ISW

Сьогодні "друга армія світу" може масштабно штурмувати або Бахмут, або Авдіївку, але не обидва міста відразу

14 квітня 2023, 07:27 comments1282
Поділіться публікацією:

Російські війська більше не здатні проводити кілька наступальних операцій паралельно і зосереджують зусилля на Бахмуті як пріоритетному населеному пункті, який хочуть захопити. Як передає видання "Коментарі", таких висновків дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Чому РФ більше не здатна активно наступати на кількох напрямках: відповідь ISW

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Аналітики посилаються на слова заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу України Олексія Громова, який напередодні повідомив про перекидання російських військ з-під Авдіївки до району Бахмута. Саме там країна-агресор наразі зосередила основні наступальні зусилля.   

"Заява Громова підтверджує давню оцінку ISW про те, що російські збройні сили в їхньому нинішньому вигляді не здатні проводити великомасштабні одночасні наступальні кампанії на кількох напрямках", — йдеться у зведенні Інституту.

Серед інших ключових висновків Інституту вивчення війни: високопосадовець попередив, що Росія може перетворитися на серйозну загрозу для України в довгостроковій перспективі, незважаючи на серйозні проблеми з формуванням збройних сил сьогодні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — серія "сливів" та натяк на затягування війни: хто стоїть за цим – до чого готують нас. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально розібрали ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – розгорнута Кремлем кампанія з русифікації України та знищення національної ідентичності українців обернулася посиленням ксенофобії щодо нацменшин усередині самої Росії. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини