Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому регулярна армія РФ не може собі дозволити тактику «вагнерівців»
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому регулярна армія РФ не може собі дозволити тактику «вагнерівців»

Мобілізовані армії країни-терористки мають інший досвід, а точніше – його відсутність, та вкрай низьку мотивацію

22 лютого 2023, 17:47
Поділіться публікацією:

Війна з боку Російської Федерації ведеться у збоченій реальності. Професіоналів у російській армії практично не залишилося. А ПВК “Вагнер” стала кісткою в горлі Генштабу ЗС РФ. Таку думку в Телеефірі висловив екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий, пишуть "Коментарі".

Чому регулярна армія РФ не може собі дозволити тактику «вагнерівців»

Регулярна армія РФ - не пригожинці

За словами військового, приватної армії підрозділи Пригожина були найбільш боєздатними саме за останній час, при тому, що їх не можна порівняти за боєздатністю з кадровими частинами, де служили контрактники.

“Наприклад, із десантурою і морпіхами, зрозуміло, близько ніколи не було. Але десантура і морпіхи, загалом, уже, так би мовити, теж закінчуються. Їх за цю війну вибили в дуже значному відсотку. Тобто професіоналів майже не залишилося, їх усе менше і менше. А порівняно з цією хвилею мобіків, із 300 тисячами, яких набрали восени, на їхньому тлі пригожинські “зеки” були значно боєздатнішими, бо більш вмотивованими — вони до в’язниці повертатися не хотіли. Крім того, знову ж таки, а командували ними пригожинські найманці, які до цього багато років в Африці відпрацювали, тобто в яких це, м’яко кажучи, не перша війна, тому вони чогось і досягли”, — сказав Дикий.

І ось ці досягнення, за словами експерта, стали кісткою в горлі російському Генштабу. Адже Пригожин всіляко на кожному кроці підкреслював, що провали — Генштабу, а досягнення — його.

"Насправді це ніколи не було правдою. Жоден бій ПВК “Вагнер” не виграла сама. Їм давали артпідтримку, авіапідтримку, їм на підкріплення кидали якраз кадрові десантні частини, а вони були, скажімо, ось тим асфальтом катком, який тілами, трупами продавлював нашу лінію оборони, але саме продавлював за дуже серйозної підтримки регулярних частин, тобто умовно частин того ж Герасимова. Але не тільки не було, скажімо, жодної подяки і підкреслення цієї взаємодії, а навпаки, Пригожин увесь час наголошував, що він воює сам, і тільки він успішно воює, а поруч генерали все провалюють. Лампаси, як він їх називав. Зрештою, лампаси озлилися. Зрештою, розлютилися, і показали йому, а на що він здатен, власне, сам без авіапідтримки, без артпідтримки, без постачання на рівні регулярних частин. Ну ось результат спостерігаємо”, — каже екскомандир взводу.

Суперечки й непорозуміння в рядах армії країни-окупантки лише на руку Силам оборони. Їхні конфлікти однозначно грають "в плюс" ЗСУ і на те є низка причин.

“Будь-які суперечності між ворогами, будь-які, скажімо, збої в їхній єдиноначальності і в єдиному управлінні операцією — це завжди нам на плюс. Тому запасаємося попкорном і спостерігаємо за великим батлом Герасимова і Пригожина. Битва двох якодзун, вона ж битва жаби і гадюки, з нашої точки зору. Чесно кажучи, ми більше зацікавлені навіть не так, щоб їх швидко відвели, а скоріше довше було протистояння, щоб вони одне одному паскудили, по черзі зривали операції і доводили одне одному, хто без кого не може. Ось чим довше цей бардак триватиме, тим для нас краще”, — резюмував Євген Дикий.

Як писали "Коментарі", творець ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оприлюднив разюче фото втрат ПВК у боях під Бахмутом. Його опублікували наближені до "кухаря Путіна" пропагандисти. Трупи вагнерівців, очевидно, складені у медпункту перед відправкою до РФ.

Йшлося на шпальтах "Коментарів" і про те, що серія провальних спроб окупувати Бахмут Донецької області призвела до того, що засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин втратив довіру президента Росії Володимира Путіна. У результаті Пригожин втратив владу. Російський диктатор тепер знову робить ставку на російську армію, сподіваючись виключно на Шойгу та компанію. Саме на цьому у його риториці робиться наголос.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини