Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW заявили про зміни у російській армії: Пригожин перестає бути героєм
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW заявили про зміни у російській армії: Пригожин перестає бути героєм

В Інституті вивчення війни вважають, що "зірка Пригожина зайшла"

23 січня 2023, 07:30
Поділіться публікацією:

Серія провальних спроб окупувати Бахмут Донецької області призвела до того, що засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин втратив довіру президента Росії Володимира Путіна. У результаті Пригожин втратив владу. Російський диктатор тепер знову робить ставку на російську армію, сподіваючись виключно на Шойгу та компанію. Саме на цьому у його риториці робиться наголос. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

В ISW заявили про зміни у російській армії: Пригожин перестає бути героєм

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

За словами аналітиків, "зірка Пригожина почала заходити". Ймовірно, Путін звернувся до нього і генерала армії Сергія Суровкіна, щоб перший завоював якнайбільше територій, а другий морально зламав українців масованими ракетними обстрілами.

"Обидві спроби зазнали невдачі, оскільки спроби Пригожина захопити Бахмут завершилися, а повітряна кампанія Суровікіна здійснила не більше, ніж завдала страждань українським мирним жителям, витративши більшість російських запасів високоточних ракет", — пишуть в ISW.

За цей період Пригожин, схоже, вирішив, що має достатній авторитет, щоб кинути виклик міністру оборони Росії Сергію Шойгу за першість у військових справах. Але зараз ці надії видаються марними, зазначають аналітики. Тепер Путін знову зосередився на регулярній армії.

В ISW зазначають, що такі зміни мають як позитивні, так і негативні наслідки, причому не лише для України. Серед плюсів є те, що такі люди, як Пригожин, не повинні перебувати при владі.

"Повернення до помітності та впливу більш професійних військових офіцерів, таких як Герасимов, ймовірно, свідчить про зменшення ймовірності того, що Путін піддасться шаленим вимогам ультраправої воєнної фракції, що, можливо, ще більше знизить і без того низьку ймовірність нераціональної ескалації", — пише аналітики

Серед мінусів: зосередження уваги на регулярній армії говорить про те, що Путін її розвиватиме і надалі, роблячи більш потужною. Аналітики в цьому вбачають загрозу не лише в контексті війни в Україні, а й у майбутній безпеці НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — друге пришестя Лапіна: до чого може призвести протистояння між російськими воєначальниками.

Також видання "Коментарі" повідомляло – підсумки минулого тижня: які новини та події стали шоком для України – що найголовніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини