Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Путін починає вимолювати переговори: як розуміти заяву Шойгу про переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін починає вимолювати переговори: як розуміти заяву Шойгу про переговори

У Росії дійшли висновку, що стратегічної мети на цьому етапі війни вони досягли

1 листопада 2023, 07:50 comments1276
Поділіться публікацією:

На Пекінському оборонному форумі міністр оборони РФ Сергій Шойгу зробив заяву про те, що Росія готова до переговорів щодо "постконфліктного врегулювання кризи в Україні". Про що говорить заява Шойгу? Які сигнали надсилає Росія? Портал "Коментарі" із цими заявами звернувся до експертів.

Чому Путін починає вимолювати переговори: як розуміти заяву Шойгу про переговори

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Керівництву Росії необхідно мати можливість для "перепочинку", переозброєння, накопичення сил

Відомий український дипломат, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив думку, що заява Шойгу – це чергова спроба росіян представити себе, як миротворців, які нібито за мир та все добре.

"Путін уже починає вимолювати переговори. Хоча цинічно говорить про те, що це Україна хоче переговорів. Але вони ще мають потенціал, щоб тримати оборону. На жаль, вони ще мають потенціал, щоб наступати. У росіян ще є м'ясні штурмові бригади, яких ніхто лікувати не буде. Це не в їхніх традиціях думати про людське життя. Потрібно 300 тис. військових – буде, потрібно 600 тис. – теж буде", — прокоментував Огризко.

Він зазначив, також росіяни знову намагатимуться показати, що це Україна проти переговорів, а вони постійно говорять про те, що готові домовлятися, але при цьому не хочуть йти з української території.

"Це черговий сигнал для внутрішньої аудиторії, а також черговий сигнал назовні, що вони готові, але є "але". А за, "але" йдуть їхні забаганки, які ми добре знаємо", — резюмував Огризко.

Для пропагандистських цілей росіяни оголосили вхід так званих "ЛНР" та "ДНР" до складу РФ

Військовий експерт Петро Черник в інтерв'ю телеканалу "Еспресо" заявив, що слова про переговори пролунали від Шойгу, тому що в Москві вважають, що здатні вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Захоплення Донецької та Луганської областей – це завдання щонайменше для агресора. Після цього він готовий сідати за стіл переговорів. Про ліквідацію української державності та окупацію всієї України не йдеться.

"Для Путіна потрібні хоч якісь перемоги до весни. Вони знайдуть пояснення атакам по Києву та іншим напрямкам, як маневр, що відволікає. Саме в такому ракурсі і треба дивитися на те, чому Шойгу почав говорити про переговори і мир. Адже вони вважають, що їм вистачить сил та засобів, щоб захопити повністю Донеччину та Луганщину, і вони вже перевіряють світ, чи може тема миру сприйнята. Такий сценарій є дуже небезпечним для України", – резюмував Черник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які сигнали приховує стаття TIME про Зеленського та Україну: в чому головна загроза.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини