Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Путін не зупиниться на півдні та Донбасі: які регіони – наступна мета
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін не зупиниться на півдні та Донбасі: які регіони – наступна мета

Незважаючи на низку невдач у війні, Путін не відмовився від ключової своєї мети - окупації всієї України.

10 липня 2022, 11:05 comments2296
Поділіться публікацією:

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Росія, крім Донецької та Луганської областей, а також півдня України, хоче анексувати ще й Харківську область. Експерти проаналізували ці припущення спеціально для видання "Коментарі".

Чому Путін не зупиниться на півдні та Донбасі: які регіони – наступна мета

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Господар Кремля хоче не лише захопити шматки Харківської чи іншої області на Сході, а й окупувати всю Україну

Голова правління неурядової організації "Майдан закордонних справ", член політради парії "Сила та Честь" Олег Бєлоколос зазначає:

"Про те, що Росія намагатиметься пробити так званий "коридор суходолом" із Донбасу до окупованого Криму – ще з 2014 року на Заході були написані цілі стоси монографій та досліджень. Водночас у РФ усі ці роки відверто писали, що головна мета Кремля – встановлення контролю над усією Україною. У російському публічному просторі та експертних колах прямо наголошувалося, що Москву цікавить не Дебальцеве, а саме Київ. На жаль, ми в Україні не сприймали це всерйоз".

Однак, продовжує експерт, сьогодні ми маємо вже позбутися будь-яких ілюзій – і повною мірою усвідомити, що господар Кремля хоче не лише захопити шматки Харківської чи іншої області на Сході, а й окупувати всю Україну, захопивши і Київ, і Одесу, і Харків , та Львів.

"І поки ця його маніакально-божевільна мета не буде досягнута – війна продовжуватиметься. Ми повинні знати, що у путінській Росії ніколи не допустять того, щоб Україна стала частиною політичного Заходу. Розуміючи це, ми маємо діяти відповідно, чинячи максимальний опір російському агресору", – констатує Олег Бєлоколос.

Якщо окупанти досягнуть успіхів на Донбасі, вони цілком можуть зосередити зусилля на захопленні Харкова та області

Політичний експерт Богдан Бондаренко вважає російські плани щодо подальшої окупації українських територій зі спробами їхньої анексії цілком можливими.

"Збільшуючи лінію фронту, росіяни сковують наші ресурси. Вимушують нас використовувати якнайбільше військ на різних ділянках. До того ж Харків знаходиться близько від російського кордону і давно є бажаною метою для агресора, – пояснює експерт. – І якщо окупанти досягнуть успіхів на Донбасі, вони цілком можуть зосередити зусилля на захопленні Харкова та області. І навряд чи випадково обстріли Харкова не припиняються фактично від початку повномасштабного вторгнення РФ".

Втім, зазначає Богдан Бондаренко, метою можуть стати і південні області, і північні з центральними регіонами.

"Фактично вся лінія російсько-українського та білорусько-українського кордону – небезпечні для нас напрямки. Як і тимчасово окуповані території, – попереджає експерт. – Упевнений, що найвище військово-політичне керівництво України, ЗСУ розуміють усі загрози – і мають відповідні плани щодо їхньої нейтралізації".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ повернуть весь Донбас та Крим уже за рік: генерал назвав умову.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 липня 2022, 12:41

"...його маніакально-божевільна мета..." - прийшов час згадати Біблію: Бог так заслипив очі фараону, щоб той не йшов на поступки. Варто пам'ятати, палачі, яких скеровує рука божа не бувають привабливими. Скеровує проти брехні, корупції, продажу посад, клановості, розкраданні, фальші, підробках, схематозу, ... . Якщо не згодні, тоді спалюйте біснувато Біблію разом з Пушкіним і Лермонтовим.


Новини