Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чого боїться РФ: естонська розвідка пояснила мету російських ракетних ударів по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого боїться РФ: естонська розвідка пояснила мету російських ракетних ударів по Україні

Естонські військові аналітики прогнозують посилення російських ударів по Україні

13 січня 2024, 14:55
Поділіться публікацією:

Нова кампанія масованих ракетних ударів по Україні, яку Росія розпочала 29 грудня, прямо пов'язана з майбутнім постачанням винищувачів F-16 українським Повітряним силам. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив керівник Центру оборонної розвідки Естонії полковник Антс Ківісельг, повідомляє видання Err.

Чого боїться РФ: естонська розвідка пояснила мету російських ракетних ударів по Україні

Глава розвідцентру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг. Фото: із відкритих джерел

"По всій території країни були вражені об'єкти електроенергетики, портової та залізничної інфраструктури, військові аеродроми, склади озброєння, військові навчальні заклади та підприємства оборонної промисловості, які займаються виробництвом та ремонтом озброєння", – сказав Ківісельг.

Висновок, який робить естонська розвідка: росіяни вважають надходження F-16 на озброєння України небезпечним. Ківісельг також зазначив, що Росія одночасно продовжує тактику виснаження ресурсів протиповітряної оборони України.

В естонській розвідці припускають, що з посиленням холодів Росія може вдатися до ще масовіших атак, оскільки зараз агресор виробляє більше ракет, ніж використовує.

Зазначимо, у ніч проти 13 січня російські терористи вдалися до чергового масованого обстрілу проти України. Сили протиповітряної оборони знищили 8 ракет. Про це йдеться у повідомленні Telegram-каналу Повітряних сил України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські загарбницькі війська під час ранкової атаки не використовували крилатих ракет "Калібр" морського базування. Причиною цього став сильний шторм на морі. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини