Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чия Побєда? Генерал розповів, що відбувається в селі, яке начебто захопили росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Чия Побєда? Генерал розповів, що відбувається в селі, яке начебто захопили росіяни

Наразі немає підтвердження тієї інформації, яку оприлюднили американці, що росіяни змогли захопити село Побєда в Донецькій області. Про це в ефірі «Еспресо» сказав екс-керівник зовнішньої розвідки, генерал Микола Маломуж

22 лютого 2024, 16:26
Поділіться публікацією:

Як відзначив Микола Маломуж наразі Сили оборони проводять ряд маневрів біля села Побєда. Разом з тим, за його словами, ворог наростив потужні ресурси і діє за схемою, яку відпрацював під час захоплення Авдіївки.

Чия Побєда? Генерал розповів, що відбувається в селі, яке начебто захопили росіяни

Микола Маломуж

Як каже генерал, мова йде про те, що загарбники спочатку наносять ракетні удари по позиціям українських військових, далі скидають на них керовані авіабомби і тільки після цього розпочинають атаку штурмові бригади.

"Тому дійсно, це черговий рубіж, який вони перекривають в даній ситуації",
— додав генерал.

При цьому він додав, що українські Сили оборони зайняли підготовлені позиції, які надають їм змогу наносити по ворогу удари з більш вигідних висот і флангів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупаційні війська зуміли захопити невелике село Побєда, розташоване на південний захід від Донецька. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), з посиланням на геолокаційні кадри від 21 лютого. Американські експерти зазначають, що на геолокаційних кадрах видно, як росіяни піднімають свій прапор над черговими "звільненими" руїнами. Українська сторона поки що не коментувала можливе захоплення населеного пункту. Зазначається, що російські та деякі українські джерела стверджували, що ЗСУ відступили від Побєди 20 лютого.

"Коментарі" розповідали, що за інформацією Генштабу, минулої доби, 21 лютого, на фронті між ЗСУ та окупаційною армією сталося 64 бойові зіткнення. На Авдіївському напрямку росіяни знову посилюють тиск. За добу ЗСУ відбили 19 атак у районах населених пунктів Степове, Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини