Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США повідомляють, що росіяни після Авдіївки захопили ще один населений пункт
commentss НОВИНИ Всі новини

У США повідомляють, що росіяни після Авдіївки захопили ще один населений пункт

За інформацією ISW, окупанти захопили невелике село Перемога

22 лютого 2024, 13:38 comments4177
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська зуміли захопити невелике село Побєда, розташоване на південний захід від Донецька. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), з посиланням на геолокаційні кадри від 21 лютого.

У США повідомляють, що росіяни після Авдіївки захопили ще один населений пункт

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, що на геолокаційних кадрах видно, як росіяни піднімають свій прапор над черговими "звільненими" руїнами. Українська сторона поки що не коментувала можливе захоплення населеного пункту.

Зазначається, що російські та деякі українські джерела стверджували, що ЗСУ відступили від Побєди 20 лютого. Водночас співрозмовники з РФ заявляли, що 225-й гвардійський мотострілецький полк захопив населений пункт після того, як витіснив Сили оборони з їхніх позицій у селищі.

За словами російських міліблогерів, українські війська відійшли на позиції на пагорбах на захід від Побєди. Передбачається, що тепер загарбники можуть піти у напрямку Костянтинівки чи Георгіївки.

Аналітики пояснили, що захоплення селища дозволило окупантам перерізати трасу 00532, яка йде від нещодавно захопленої Мар'їнки через Побєду у бік Костянтинівки. Якщо ворог вибере цей напрямок, то зможе просуватися дорогою.

На думку деяких міліблогерів із РФ, захоплення села дозволить окупаційній армії продовжити наступ на Вугледарському напрямку та перехопити наземні лінії зв'язку ЗСУ, які ведуть до міста. Також стверджується, що росіяни просунулися на південну околицю Красногорівки, але ISW не знайшов цього доказів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Генштабі ЗСУ розповіли, де окупанти посилюють тиск та намагаються прорвати фронт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 лютого 2024, 13:49

Коли там посіпаки які формують Фюреру культ особи почнуть йому формувати ще одне гасло: мільйон квадроциклів? Та й самому корумпованому Фюреру треба збиратись у наступний випрошувальний вояж - подивитись в очі Макрону Шольцу та отримати мільйон квадроциклів. Якщо при відступах за планом, такі втрати між ними самими, то важко уявити яка кривава каша буде серед цивільних коли під керівництвом величного Культа нацистської особи увесь фронт посиплеться.


Новини