Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи "зноситимуть" Донецьк при його звільненні: коментар експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи "зноситимуть" Донецьк при його звільненні: коментар експерта

При звільненні Донецька, швидше за все, намагатимуться уникнути вуличних боїв

26 квітня 2023, 12:28 comments2744
Поділіться публікацією:

При звільненні Донецька українське командування, швидше за все, намагатиметься уникнути класичного штурму міста з вуличними боями. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на військового експерта Олега Жданова.

Чи "зноситимуть" Донецьк при його звільненні: коментар експерта

Донецьк - це Україна

На його думку, керівництво ВСУ воліє оточити місто, взявши його в облогу. Потім висуне ультиматум оточеним частинам про здачу. Таким чином вдасться уникнути кровопролитних та руйнівних боїв у головному місті Донецької області.

– Думаю, що Донецьк ніхто штурмувати не буде, – вважає Жданов. — І Донецьк, і Луганськ, швидше за все, будуть взяті в облогу і противник примушуватиметься до добровільної здачі в цих містах. Тому що проводити штурми та вуличні бої у густонаселеному місті ніхто не буде.

У разі потреби все ж таки штурму, каже Жданов, буде оголошено евакуацію цивільного населення, яке попросять залишити обласний центр.

— Я не знаю планів Генерального штабу, але все ж таки гадаю, що буде використано облогу міста, з метою примусу до здачі противника, — підсумовує Олег Жданов.

Донецьк – п'яте місто України за кількістю населення, чисельність якого на 1 січня 2014 року становила 950 372 особи. Україна під час збройного конфлікту на сході країни перенесла установи Донецької обласної державної адміністрації спочатку до Маріуполя, а у жовтні 2014 року до Краматорська, який на даний момент є адміністративним центром Донецької області.

За приблизними оцінками сайту Головного управління статистики Донецької області, на 1 червня 2015 року у місті проживало 923 897 постійних мешканців.

Тим часом, в українській розвідці дали пораду росіянам напередодні 9 травня.

Авіація НАТО перехопила три військові літаки РФ.

А США навчаються на війні в Україні для протистояння з Китаєм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини