Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи знищили росіяни британський танк Challenger 2: реакція нового міністра оборони Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи знищили росіяни британський танк Challenger 2: реакція нового міністра оборони Британії

У Британії повідомили, що в Україні був знищенний їх танк третього покоління.

6 вересня 2023, 10:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Новий міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс підтвердив, що українські військові зазнали першої втрати танка Challenger 2. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Чи знищили росіяни британський танк Challenger 2: реакція нового міністра оборони Британії

Танк Challenger 2. Фото з відкритих джерел

5 вересня осінт-дослідники, які спеціалізуються на інформації з відкритих джерел та досліджують втрати у війні в Україні оприлюднили відео на якому стверджувалось про знищення першого британського танка Challenger 2. Очільник Міноборони Великої Британії Грант Шеппс підтвердив це, заявивши, що це могло статись у військовій зоні, і заміна та відновлення танка наразі може бути неможливою.

Згідно з інформацією в Міноборони танк наїхав на міну, що спричинило пожежу у одному з паливних відсіків Challenger 2, а згодом його вразив російський дрон.

Нагадаємо, що Міноборони Великої Британії оголосило про відправлення в Україну 14 танків Challenger 2, а згодом стало відомом, що ця кількість буде подвоєна. Цікаво, що це ймовірно перша втрата танка Challenger 2. Танк третього покоління брав участь у бойових діях в Боснії, Косово, Іраку, однак жодного разу не був знищенний.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український танкіст позитивно відгукується про західну важку техніку, яка допомагає знищувати росіян. За його словами вона несе "смерть та жах" для росіян.

Також "Коментарі" писали, що у ЗСУ назвали населений пункт, звільнення якого стане значним ударом по військах РФ. разом з тим український генерал Олександр Сирський повідомив про напрямок, де Росія готується до реваншу на українському фронті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини