Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможе Росія захистити свої НПЗ від українських атак: прогноз британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе Росія захистити свої НПЗ від українських атак: прогноз британської розвідки

Удари безпілотників завдають фінансових втрат для Росії, впливаючи на внутрішній ринок палива

23 березня 2024, 12:45
Поділіться публікацією:

Дуже невелика ймовірність того, що Росія зможе захистити всі нафтопереробні заводи від українських ударів. Нещодавні атаки вивели з ладу щонайменше 10% потужностей російських НПЗ. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter (Х).

Чи зможе Росія захистити свої НПЗ від українських атак: прогноз британської розвідки

Удари по НПЗ Росії. Фото: з відкритих джерел

Міноборони Британії, посилаючись на дані британської розвідки, зазначає, що останнім часом було завдано ударів по 12 російських нафтопереробних заводах за допомогою безпілотників.

"Деякі з найвіддаленіших об'єктів, які зазнали атаки, знаходяться приблизно за 900 км від України, що підкреслює зону дії атак українських БПЛА", — йдеться у зведенні.

Як зазначають британські псеціалісти, такі удари завдають фінансових втрат для Росії, впливаючи на внутрішній ринок палива. Нещодавні атаки призвели до виходу з ладу щонайменше 10% потужностей російських нафтопереробних заводів.

Капітальний ремонт на НПЗ може тривати деякий час. Розвідка припускає, що через санкції ремонт затягнеться.

"За словами чиновника Міненерговугілля РФ, для захисту НПЗ планується розгорнути системи ППО "Панцир". Однак, враховуючи розмір та масштаб російської енергетики, навряд чи Росія зможе захистити всі вразливі об'єкти", — вважає британська розвідка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ніч з 22 на 23 березня в Новокуйбишевську Самарської області Росії місцеві жителі повідомили про вибухи на місцевому нафтопереробному заводі, у тому числі про атаку безпілотників та два прильоти.

Також "Коментарі" повідомляли – у Росії заявили, що наразі НПЗ українські дрони не страшні: українська розвідка відреагувала.

Раніше "Коментарі" інформували – чому росіяни лише розводять руками: чого може призвести масове знищення НПЗ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини