Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи збільшуватимуть штрафи за неявку до ТЦК: у Раді дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи збільшуватимуть штрафи за неявку до ТЦК: у Раді дали відповідь

Нардеп розповів, чи збільшуватимуть штрафи за неявку до ТЦК

6 квітня 2024, 11:35
Поділіться публікацією:

Рішення про збільшення штрафу за неявку до ТЦК може ухвалити суд. Відповідний законопроект уже розглядається у парламенті. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Чи збільшуватимуть штрафи за неявку до ТЦК: у Раді дали відповідь

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Таке рішення може ухвалити суд. Цей законопроект зараз перебуває у правоохоронному комітеті. Він був внесений паралельно з основним законопроектом — це зміни до Адміністративного кодексу. Зараз правоохоронний комітет розглядатиме ці норми. І потім стане зрозуміло, з якими нормами та статтями виття вийде в зал", — заявив нардеп.

Роман Костенко додав, що парламент працює, щоб законопроект про мобілізацію та інші супутні законопроекти розглядалися паралельно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наступного тижня багатостраждальний законопроект про мобілізацію може бути винесений до сесійної зали Верховної Ради для розгляду у другому читанні та загалом. Спікер ВР Руслан Стефанчук нагадав, що раніше було ухвалено (і нещодавно підписано президентом) закон про зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років; що парламент проголосував законопроект щодо створення електронного кабінету військовозобов'язаного, а також законопроект, яким встановлюються певні гарантії для українських військових. При цьому тривають танці навколо того, скільки саме людей треба призвати – 300 чи 500 тисяч. Портал "Коментарі" звернувся до експертів з проханням поділитися думками щодо перспектив мобілізаційного законопроекту та процесів мобілізації в цілому.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Україні зменшили призовний вік до 25 років: кого тепер викликатимуть до ТЦК.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 квітня 2024, 11:16

Військкомати вже перетворились на каральні органи СБУ. Карають і залякують тих хто знаходить корупційні схеми започатковані другом Зе Бакановим. Так залякуванням юдейсько-путінською кризою, тобто відправкою на їх фронт, вони привласнили собі всі роботи по відновленню Київстар після кібернападу. Всі боялись заперечити. Так вони і літаки брехнею знищують, тепер аналітикам ISW повістки вручать, щоб зор покращився.

Іван Сірко

6 квітня 2024, 11:07

тцк фашисти вас знести треба разом з усыма слугами народу зеленського-ермака. труси тцк, мвс, бьютжетні недо військові які являються бьютжетниками, давали рписягу а по факту тільки в тилу сидять та над людьми знущаються.


Новини