Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи залишилися ще високоточні ракети у росіян: у ЗСУ дали пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи залишилися ще високоточні ракети у росіян: у ЗСУ дали пояснення

Водночас, ракетна небезпека для України зараз висока і не можна виключати, що окупанти застосують "Калібри"

17 квітня 2023, 15:15 comments2855
Поділіться публікацією:

Запас високоточних ракет у російських військ близький до критично малого, вони намагаються заощаджувати їх, але ракетна небезпека для України зараз висока. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Чи залишилися ще високоточні ракети у росіян: у ЗСУ дали пояснення

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Так, коментуючи розташування в Чорному морі на сьогодні ракетоносіїв із вісьмома "Калібрами", Гуменюк зазначила, що не можна виключати їх застосування російськими військами.

Водночас додала, що інше питання у тому, що вони намагаються їх економити через значне зменшення запасів.

"Ця все ж таки зброя високоточна, яку вони вважають за краще застосувати за конкретними цілями, конкретними об'єктами, щоб мати відповідний результат. Хоча ми знаємо випадки, коли вони випускали абсолютно за мирним населеним пунктом — по Одеській області — сім "Калібрів", які прилетіли до школи , зруйнували будинок культури і т. д. Але тоді вони ще мали таку можливість "розкошувати", а зараз уже у них все ж таки запас ракет близький до критично малого", – пояснила Гуменюк.

При цьому вона зазначила, що зараз у Чорному морі шторм і ворог заводить кораблі в пункти базування, оскільки море вирує досить сильно.

"Але розслаблятися не слід, тому що підводні ракетоносії вони часто залишали і під час шторму на чергуванні", — наголосила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Медведчук заговорив про "геноцид Донбасу" і налякав світ ядерним апокаліпсисом.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні: чому слідом за китайськими з'явилися "мирні" ініціативи по-бразильськи. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини