Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи з'являться командири "Азова" на війні: відповідь командувача Нацгвардії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи з'являться командири "Азова" на війні: відповідь командувача Нацгвардії

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко підтвердив, що командири "Азова" братимуть участь у війні

31 липня 2023, 14:30
Поділіться публікацією:

Звільнені з полону командири бригади "Азов" можуть повернутись на війну протягом місяця. Заборони на це немає. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "УП" розповів командувач Нацгвардії Олександр Півненко.

Чи з'являться командири "Азова" на війні: відповідь командувача Нацгвардії

Командири Азова. Фото: з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання про приєднання командирів "Азова" до бойових дій, зокрема Дениса Прокопенка "Редіса", він сказав: "Денис, він же обіймає якусь посаду. Вони обороняли Маріуполь, ще деякі — у них були завдання не у складі бригади , а у складі батальйону тактичної групи. Вони готуються і виконуватимуть завдання, як і всі інші".

Він додав, що для нього якоїсь заборони на це немає: "Тим більше, я не розподіляю, хто воює".

Коментуючи питання, коли можна буде побачити участь Прокопенка в бойових діях, Півненко заявив: "Залежно від обстановки, що складається на фронті. Можливо, і протягом місяця. Побачимо, подивимося, життя покаже".

Зазначимо, 8 липня в Україну з Туреччини (де перебували на вимогу РФ після обміну полоненими 22 вересня 2022 року) повернулися командири підрозділів, які брали участь у захисті Маріуполя та "Азовсталі". І вони вже пообіцяли, що ще скажуть своє слово у бою. У Кремлі з цього приводу – передбачуване обурення. Мовляв, Туреччина та Україна порушили домовленості, згідно з якими українські командири мали знаходитися на території Туреччини до моменту закінчення війни. До того ж після заяви президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про те, що в серпні можливий приїзд Путіна до Туреччини, прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков поспішив заявити, що контакти — можливі, але точних дат поки немає. Про що говорить те, що відбувається, що демонструє? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Нацгвардії розповіли про головну проблему бригад наступу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини