Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вистачить у Росії "м'яса" ще на два роки війни: куди ворог переміщає свої сили з-під Авдіївки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вистачить у Росії "м'яса" ще на два роки війни: куди ворог переміщає свої сили з-під Авдіївки

Ворожі сили намагалися пересуватися вздовж дороги від Мар'їнки на Курахове

8 березня 2024, 09:28
Поділіться публікацією:

На тлі того, що Росія продовжує свій наступ, з'явилися тривожні повідомлення литовської розвідки про те, що окупанти в такому ж темпі зможуть воювати ще як мінімум два роки. Про що це говорить? І що відбувається на одному з найнебезпечніших Авдіївському напрямку? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи вистачить у Росії "м'яса" ще на два роки війни: куди ворог переміщає свої сили з-під Авдіївки

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Ворог поступово деградуватиме у питаннях, що стосуються танків та БМП

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів, що в Росії справді вистачить людського ресурсу та дронів ще на два роки війни, але є серйозні проблеми з технікою – танками та БМП.

"Якщо ми говоримо про людський ресурс. То його вистачить більш, ніж на два роки. У цьому питанні так. Якщо ми говоримо про ресурс ракетних ударів — виробництво ракет, виробництво дронів, то вистачить безумовно. І буде ще можливість нарощувати цей потенціал", — висловився експерт.

При цьому він зазначив, що виникає питання, як можна використовувати ресурси, які беруться постійно зі складів та центрів зберігання.

"У них майже відсутнє виробництво танків, наприклад. Т-80 не виробляється. Т-72 — переважно відновлення та модернізація. Т-90 — менше одного ротного комплекту на місяць виробляється, тобто 6-7 одиниць. Решта — це відновлення та модернізація. , зокрема, Т-62, Т-54 та Т-55. Не від хорошого життя. ВПК не може впоратися з тими втратами та компенсацією цих втрат", — сказав Коваленко.

За його словами, Росія не має ресурсів, щоб виробляти танки "з нуля".

Експерт зазначає, що не краща ситуація з БМП.

"Це "Курганмашзавод" – максимум батальйонний комплект на місяць, тобто 300 одиниць на рік", – додав Коваленко.

Лінія фронту у районі Авдіївки Донецької області стабілізується

Щодо ситуації на фронті, то військовий експерт Роман Світан в ефірі "24 каналу" заявив, що лінія фронту в районі Авдіївки Донецької області стабілізується. Водночас, російські загарбники почали перекидати свої сили на інший напрямок.

За словами експерта, частини, які ворог тримав на Авдіївському напрямку, зараз "перетікають у бік Мар'їнки, загальний напрямок на Кураховому". Він наголосив, що для штурмів Авдіївки росіяни зібрали до 40 тисяч військових.

Світан зазначив, що ворожі сили намагалися пересуватися вздовж дороги від Мар'їнки на Курахове, проте вперлися в оборону українських військ у районі Георгіївки. Далі ворог намагався рухатися у бік Побєди та до Красногорівки, проте там його теж зупинили.

За словами експерта, зараз там формується лінія фронту. При цьому у ворога є ще наступальний потенціал, тому він намагатиметься вирівняти лінію фронту за рівнем Георгіївка – Вугледар.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що сталося з Україною після перемог у 2022 році: куди поверне війна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини