Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вірять українці у швидке відновлення країни після війни: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вірять українці у швидке відновлення країни після війни: результати опитування

Українці погіршили прогнози щодо тривалості відновлення країни після війни

8 грудня 2023, 16:40 comments11966
Поділіться публікацією:

Частка українців, які вважають, що відновлення країни після перемоги у війні з Росією триватиме до 10 років або більше, у листопаді 2023 року збільшилась до 73%. У березні так рахували 60% респондентів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Info Sapiens за результатами соцдослідження.

Чи вірять українці у швидке відновлення країни після війни: результати опитування

Зруйнований будинок. Фото: з відкритих джерел

Тільки 23% наших співвітчизників вважають, що для відновлення буде потрібно до п'яти років.

Такі ж прогнози українці дають і щодо відновлення економіки: 70% вважають, що цей процес триватиме до 10 років і більше.

Дослідження проводилося на замовлення Transparency International Ukraine за підтримки Проекту USAID „Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні „Взаємодія”. Друга хвиля дослідження була проведена у листопаді 2023 року, вона охопила 1009 респондентів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – щоб Україна відновилася протягом п'яти років, її економіка має зростати на 14 відсотків на рік протягом усього цього періоду. Це підвищить середній ВВП до 225 мільярдів доларів США із приблизно 150 мільярдів доларів США у 2022 році у постійних цінах. Основною рисою, яка є спільною для періодів стійкого, надзвичайно високого економічного зростання, є високе співвідношення інвестицій до ВВП. Про це йдеться у звіті ЄБРР.                                                                                       

Також видання "Коментарі" повідомляло – післявоєнне відновлення України: що потрібно робити вже зараз – які важливі моменти врахувати. Експерти детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини