Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи відправлять 18-річних на фронт. Оборонний комітет прийняв рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи відправлять 18-річних на фронт. Оборонний комітет прийняв рішення

Оборонний комітет Верховної Ради відхилив правку в законопроєкт про мобілізацію, яка фактично дозволяла мобілізувати на фронт 18-річних юнаків, про це у Фейсбуці повідомив нардеп Олексій Гончаренко

26 березня 2024, 19:33
Поділіться публікацією:

Як повідомив Олексій Гончаренко, оборонним комітетом була відхилена правка, яка фактично давала право ТЦК мобілізувати на фронт чоловіків, починаючи 18-річного віку.

Чи відправлять 18-річних на фронт. Оборонний комітет прийняв рішення

Мобілізація в Україні

Таким чином, підкреслив нардеп, у цій частині залишається редакція першого читання, коли чоловік сам визначається із часом проходження обов’язкової базової підготовки. Тобто, відзначив нардеп, можна пройти таку підготовку не у 18 років, а у 24. До цього часу примусово молоді люди на фронт не можуть бути відправлені.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що народний депутат Дмитро Разумков заявив, що у законопроєкті про мобілізацію є ризики того, що на фронт можуть відправити 18-річних юнаків. Він заявив про те, що таким чином може бути знищено генофонд держави.

Втім, член оборонного комітету Юрій Здебський спростував цю заяву. За його інформацією, в законопроєкті про мобілізацію йдеться лише про те, що молоді люди до 25 років повинні пройти базову військову підготовку. При цьому він додав, що студенти не підлягають мобілізації. Якщо ж молоді люди ніде не навчаються, то їх можуть залучити до навчання і проходження вишколу, який у мирний час становитиме п’ять місяців, а воєнний час – три місяці. Разом з тим, нардеп стверджує, що навіть після проходження такої підготовки молодих людей не будуть мобілізувати на фронт доти, поки їм не виповниться 25 років.

Разом з тим, військовим подобається ідея запровадження базової військової підготовки. За їх словами, це точно краще, ніж строкова служба, на якій військові часто є просто "раб-силою".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини