Головна Новини Суспільство Війна з Росією Реакція військових на залучення чоловіків з 18 років до базової військової підготовки
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція військових на залучення чоловіків з 18 років до базової військової підготовки

Українські військові відреагували на норму про базову військову підготовку у законопроєкті про мобілізацію в Україні. За їх словами це гарна альтернатива строковій службі, яка підготує чоловіків до війни.

26 березня 2024, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народні депутати від партії "Слуга народу" Юрій Здебський та "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко розповіли, що в новому законопроєкті про мобілізацію передбачена норма щодо базової військової підготовки з 18 років. На таку ініціативу відреагували військові.

Реакція військових на залучення чоловіків з 18 років до базової військової підготовки

В законопроєкті про мобілізацію передбачена базова військова підготовка з 18 років. Фото з відкритих джерел

Доброволець 24 ОШБ Станіслав Бунятов вказує, що базова військова підготовка для юнаків це краща альтернатива ніж строкова служба.

"Залучення чоловіків з 18 років до базової військової підготовки, це гарна альтернатива строковій службі де хлопці експлуатуються, як дешева раб-сила. Ми боремося за це дуже довго, але нас ніхто не чує", — пише військовий у Telegram.

Лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" пояснює, що базова військова підготовка не означає мобілізацію. За його словами така ініціатива допоможе підготовити майбутніх військових.

"Залучення до військової підготовки з 18 років — це не воювати з 18, так що заспокойтесь, не панікуйте. Але це, як на мене, ідея хороша, пацани зі мною погодяться. Так як ця війна триватиме довго і воюватимуть всі… краще нехай оце підростаюче покоління буде роками готуватися, ніж зустріне війну майже голим, босим та ненавченим як деякі з нас 22-го лютого, бо вчитися на ходу на війні — таке собі задоволення", — пише військовий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у законопроєкті про мобілізацію, за заявами одного з депутатів, є норма про можливість призову людей з 18 років. Цю ситуацію пояснив інший нардеп.

Також "Коментарі" писали про командувача Сухопутних військ, який відреагував на скандали з мобілізацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини