Головна Новини Суспільство Війна з Росією Цькування військових та підтримка ухилянтів: командувач Сухопутних військ реагує на скандали з мобілізацією
commentss НОВИНИ Всі новини

Цькування військових та підтримка ухилянтів: командувач Сухопутних військ реагує на скандали з мобілізацією

Генерал ЗСУ Олександр Павлюк відреагував на скандальні моменти мобілізації в Україні, зокрема, про неправомірні дії ТЦК та порушення ними прав українських громадян.

24 березня 2024, 16:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк вважає, що Росія вдало використовує стратегії ведення війни, а деякі українські громадяни стали потужною зброєю в руках ворога. Таким чином Павлюк прокоментував скандальні моменти мобілізації в Україні.

Цькування військових та підтримка ухилянтів: командувач Сухопутних військ реагує на скандали з мобілізацією

Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк. Фото з відкритих джерел

Генерал ЗСУ Олександр Павлюк наголосив, що за два роки з моменту повномасштабної війни в Україні відбулись значні зміни в сприйняті українців, зокрема через вплив Росії. Павлюк наголошує, що деякі дії та публічні вислови громадян Україні стали зброєю в руках ворога.

"Згадаймо, що у нас писали й поширювали в соцмережах два роки тому і порівняймо з тим, що зараз. Від черг до ТЦК і мемів "як служити — то всі хворі, а як воювати — то всі здорові", ми дійшли до цькування військових з ТЦК та моральної підтримки ухиляння від захисту України", — пише у Facebook Павлюк.

Командувач Сухопутних військ наголосив, що Україна втратила єдність та згуртованість, зокрема через вільні медіа та блогерів. За його словами, більшість стрічки новин переповнені інформацією  про ухилянтів, однак існує мало матеріалів про роботу ТЦК, особливості служби та виконання військового обов’язку.

"Окрема тема – ставлення до військовослужбовців ТЦК. Чому в усіх матеріалах  про "неправомірні дії ТЦК" свідомо упускається найголовніший акцент: неправомірною передусім є відмова чоловіків від свого конституційного обовʼязку — захисту України? Вже не кажучи про те, що всі кадри на кшталт "пакування в бус" принципово не містять, що саме в поведінці героїв матеріалу призвело до таких наслідків", — наголосив Павлюк.

Генерал додав, що більшість працівників ТЦК сьогодні, це військовослужбовці з пораненнями, які повернулись з фронту. Олександр Павлюк підсумовує, що "сюжети про порушення прав" та тяжку долю "бідолашних ухилянтів" не допомагають Україні перемагати у війні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чоловіки на коні та з сокирами напали на працівників ТЦК.

Також "Коментарі" писали, що в законопроєкті про мобілізацію деяких пенсіонерів зобов’яжуть ставати на облік в ТЦК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини