Головна Новини Суспільство Війна з Росією У законопроєкті про мобілізацію заклали норму, яка може знищити генофонд нації. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

У законопроєкті про мобілізацію заклали норму, яка може знищити генофонд нації. Про що мова

У законопроекті про мобілізацію є норми, які можуть сприяти знищенню генофонду нації. Про це в коментарі Новини.LIVE заявив нардеп Дмитро Разумков

25 березня 2024, 19:48 comments3839
Поділіться публікацією:

Як повідомив народний депутат Дмитро Разумков в урядовому законопроєкті про мобілізацію є норми, які дозволять відправити на фронт людей, починаючи з 18 років.

У законопроєкті про мобілізацію заклали норму, яка може знищити генофонд нації. Про що мова

Мобілізація в Україні

Народний депутат розповів, що в одній із норм законопроєкту вказано, що молоді люди, які проходять базову військову підготовку отримують військово-облікову спеціальність. Після цього їх ставлять на військовий облік.

Такі дії, підкреслив Разумков, приведуть до того, що співробітники ТЦК зможуть мобілізувати до лав армії молодих людей, яким виповнилося 19 років.

Народний депутат вважає, що прийняття цієї норми напряму загрожує знищенням генофонду держави.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що про такі самі ризики розповідав і адвокат Роман Сімутін. За його словами, в законопроєкті про мобілізацію вказано, що молоді люди з 18 до 25 років повинні пройти обов’язкову базову військову підготовку. При цьому вони самі можуть обирати рік проходження такої підготовки, доки їм не виповниться 24 роки.

На перший погляд, відзначає адвокат, все виглядає нормально і незагрозливо. Проте, додає він, варто звернути увагу на те, що в законопроєкті вказано – на військовий облік ставлять чоловіків, які пройшли базову військову підготовку. Тобто, за його словами, виходити, що чоловіки у віці 18-24 роки, які пройдуть цю саму військову підготовку, яка має бути обов’язковою, автоматично визнаються військовозобов'язаним. Як результат, підкреслив Сімутін, вони можуть бути мобілізовані на фронт.

При цьому відомо, що західні партнери України, в першу чергу із США, вважають, що на фронт мають бути відправлені молоді люди, щоб захистити себе і свою державу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини