Головна Новини Суспільство Війна з Росією У законопроєкті про мобілізацію є прямі ризики для 18-річних. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

У законопроєкті про мобілізацію є прямі ризики для 18-річних. Про що мова

Урядовий законопроєкт про мобілізацію фактично дозволить мобілізувати 18-річних юнаків попри те, що призовний вік зараз становить 27 років і може бути зменшений до 25 років, розповів адвокат Роман Сімутін

12 березня 2024, 19:36
Поділіться публікацією:

Як підкреслив Сімутін, урядовим законопроєктом передбачена обов’язкова базова військова підготовка для чоловіків віком 18-25 років. При цьому вказано, що вони мають змогу самостійно обирати рік проходження такої підготовки, до того часу, поки їм не виповниться 24.

У законопроєкті про мобілізацію є прямі ризики для 18-річних. Про що мова

Мобілізація в Україні

Так, відзначає адвокат, на перший погляд все виглядає незагрозливо. Так, в законопроєкті в підпункті першому статті 37 вказано, що на військовий облік ставлять призовників віком від 25 років. Проте, уже підпунктом №2 вказано, що на облік ставляться військовозобов’язані, а це ті призовники, що вже пройшли базову загальновійськову підготовку.

Тобто, підкреслює адвокат, якщо законопроєкт про мобілізацію приймуть без змін у цій частині, то буде виходити, що чоловіки у віці 18-24 роки, які пройшли військову підготовку автоматично визнаються військовозобов'язаним. Як результат, підкреслив Сімутін, вони можуть бути мобілізовані на фронт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що зараз мобілізувати можуть із 27 років, проте цей вік хочуть зменшити до 25 років. При цьому військові неодноразово підкреслювали, що на фронті забагато людей старшого віку, яким досить складно за станом здоров’я витримувати війну. Їм на заміну, на думку військових, мала би прийти молодь. Окрім того, вони відзначали, що на фронті у якості добровольців знаходяться молоді люди віком навіть 18-20 років, і вони прекрасно справляють зі всіма завданнями, які ставлять перед ними.

Окрім того, відомо, що в Україні порахували кількість чоловіків різного віку та статусу, і визначили, скількох із них можна мобілізувати до лав ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини